Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 AA włączone razem z AA na geforce 7300 gt kuleje Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
AwM
Fast headcrab



Dołączył: 01 Maj 2007
Skąd: Limanowa

Steam ID: awm591
Xfire: awm505
PostWysłany: Sob Paź 06, 2007 11:06 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

A więc mój problem polega na tym, że gdy w HL2 lub jakiejkolwiek innej grze na source ustawię AA to wszystko jest ok, ale jak dorzucę do tego jeszcze AF, to wygląda to jakbym nie miał wogóle aa i jest jeszcze gorzej, pełno malutkich kwadracików, tam gdzie AF powinno zacząć działać.
Krótko mówiąc, AF daje mi to co powinno, czyli tekstury nie tracą jakości wraz z odległością, ale AA wtedy mi nie wygłada tych tekstur.
Słyszałem coś o problemach z tymi kartami, ale nie wiem czy istnieje na to jakiś fix.

Mój monitor to 19" lcd lg.
Sterowniki jedne z nowszych forcewarów (163 cośtam).
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
prabab
Rainbow Headcrab



Dołączył: 06 Maj 2007




PostWysłany: Sob Paź 06, 2007 12:04 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

AwM napisał:
A więc mój problem polega na tym, że gdy w HL2 lub jakiejkolwiek innej grze na source ustawię AA to wszystko jest ok, ale jak dorzucę do tego jeszcze AF, to wygląda to jakbym nie miał wogóle aa i jest jeszcze gorzej, pełno malutkich kwadracików, tam gdzie AF powinno zacząć działać.
Krótko mówiąc, AF daje mi to co powinno, czyli tekstury nie tracą jakości wraz z odległością, ale AA wtedy mi nie wygłada tych tekstur.
Słyszałem coś o problemach z tymi kartami, ale nie wiem czy istnieje na to jakiś fix.

Mój monitor to 19" lcd lg.
Sterowniki jedne z nowszych forcewarów (163 cośtam).

Na 7900GT mam dokładnie ten sam problem i dotychczas nie odnalazłem rozwiązania :/.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
bLiNd
Ślepy headcrab



Dołączył: 09 Sie 2007
Skąd: Olsztyn

Steam ID: blindvampire

PostWysłany: Sob Paź 06, 2007 12:07 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Na moim 7600GT problem jest taki sam. Osobiście wolę AF, ale to trochę denerwujące. Język

_________________
Powered by Debian GNU/Linux.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
@NDRZEj
Dojrzały Headcrab



Dołączył: 20 Maj 2007
Skąd: nibylandia

Steam ID: dzuj
Xfire: bebe
PostWysłany: Sob Paź 06, 2007 12:21 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

lol a na moim 7800 GS nie ma czegoś takiego Bardzo szczęśliwy

_________________
Image

電腦組裝,家庭影院愛好者的最多選擇
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Mrocz
Mroczny Headcrab



Dołączył: 22 Kwi 2007
Skąd: Sopot

Steam ID: MrocznyMrocz
Xfire: Xfrajer ssie
PostWysłany: Sob Paź 06, 2007 13:00 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

u mnie na 7900GTO nie było wcześniej tego.. ale naglę... Wystąpił ten problem.. Kiedy mam AF 16x a AA 8x ustawione.. to tak jakbym nie miał AA wszystko wygląda... Natomiast wystarczy, ze zmniejszę AA do 4x i już wszystko działa...

_________________
Image
NFSKTNGTNKASFBBTT
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Getai Daktu
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 02 Maj 2007




PostWysłany: Sob Paź 06, 2007 13:16 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

A u mnie to, a u mnie tamto, kontynuując tradycję...
U mnie na 7600GT n i e m a takiego problemu. Czyżby jakiś odosobniony przypadek? A może po kuracji 5200, rpzywyczaiłem się do 5 metrowych tekstur Bardzo szczęśliwy

_________________
ImageImage
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
bLiNd
Ślepy headcrab



Dołączył: 09 Sie 2007
Skąd: Olsztyn

Steam ID: blindvampire

PostWysłany: Sob Paź 06, 2007 13:36 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mrocz napisał:
Natomiast wystarczy, ze zmniejszę AA do 4x i już wszystko działa...


Dziwne, ale u mnie także po zmniejszeniu AA na 4x, zaczyna działać. oO Czegoś chyba nie rozumiem.

_________________
Powered by Debian GNU/Linux.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
AwM
Fast headcrab



Dołączył: 01 Maj 2007
Skąd: Limanowa

Steam ID: awm591
Xfire: awm505
PostWysłany: Sob Paź 06, 2007 13:57 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mi to nic nie daje, HDR też wyłączyłem, tak na wszelki wypadek bo w gmodzie 9 i tak on nie działa(przynajmniej na gm_constuct).
Dałem sobie 6x AA, bez AF, rozdzielczość 1280x1024, a kwadraciki nadal się pojawiają, mam wątpliwości czy w gmodzie to wogóle działa.

Dabu - AAx4, to samo. Spróbuję potem w sterach zmieniać.


Ostatnio zmieniony przez AwM dnia Sob Paź 06, 2007 15:06, w całości zmieniany 1 raz
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Kaczor
Dojrzały Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 29 Maj 2007
Skąd: Warszawa

Steam ID: kaczor

PostWysłany: Sob Paź 06, 2007 14:27 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

VooDoo napisał:
A u mnie to, a u mnie tamto, kontynuując tradycję...
U mnie na 7600GT n i e m a takiego problemu. Czyżby jakiś odosobniony przypadek? A może po kuracji 5200, rpzywyczaiłem się do 5 metrowych tekstur Bardzo szczęśliwy


Też mam 7600 GT i nie stwierdzam problemu... widzocznie tobra karta Bardzo szczęśliwy

_________________
W świecie bez przyszłości, przeszłość ma wielkie znaczenie, na każdym kroku, w każdej chwili, nawet teraz...
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Dabu
Fast headcrab
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 07 Maj 2007
Skąd: Ponyville

Steam ID: dabu

PostWysłany: Sob Paź 06, 2007 14:35 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Spróbujcie ustawić sobie w grze AA x4, a nie x6 (ja także zawsze miałem z opcją x6 problemy nawet bez AF) lub włączyć AA x8 za pomocą sterowników.

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailOdwiedź stronę autora
Mrocz
Mroczny Headcrab



Dołączył: 22 Kwi 2007
Skąd: Sopot

Steam ID: MrocznyMrocz
Xfire: Xfrajer ssie
PostWysłany: Sob Paź 06, 2007 14:54 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Tak włączenie AA8x za pomocą sterowników działało w moim przypadku... Coś musi być z samą gra trzepnięte, że nie możemy tego ustawić ^_^

_________________
Image
NFSKTNGTNKASFBBTT
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
AwM
Fast headcrab



Dołączył: 01 Maj 2007
Skąd: Limanowa

Steam ID: awm591
Xfire: awm505
PostWysłany: Sob Paź 06, 2007 16:07 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ustawienie AF w grze, a AA w sterownikach działa, właśnie sprawdziłem.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)