Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 Pytania Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Maxoss
Stary Headcrab



Dołączył: 15 Sty 2012




PostWysłany: Nie Wrz 29, 2013 16:36 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Zastanawiam się czy to dobry pomysł kupować monitor 15' za jakieś ~25zł czy dokładać 75zł do 19' :/

Rozchodzi mi się o Philips 150 S4 1024x768 75Hz
Służyłby mi głównie jako monitor pomocniczy, do niczego innego. Rozumiem też, że musiałbym zainwestować w dobrą mysz z wysoką ilością DPI, aby nie dochodziło do spóźnień przy przemieszczaniu kursora z jednego monitora na drugi. W tej chwili posiadam 19' z 1366x768 60Hz
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Zyper
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 03 Lis 2008




PostWysłany: Nie Wrz 29, 2013 16:59 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Też mam 19' i zamierzam kupić kolejny, więc dołączam się do pytania Oczko
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Ozi
Nie chce mi się
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 08 Lis 2007
Skąd: jestem?



PostWysłany: Nie Wrz 29, 2013 18:25 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jak masz gdzie postawić, to bierz większy, ot.

_________________
ImageImage
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autora
Sorcerer
Najstarszy z Headcrabów



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Gallifrey

Steam ID: - Sorcerer -

PostWysłany: Nie Wrz 29, 2013 20:01 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nie warto mieć monitora 15. Nawet jako pomocniczego. Ja mam jako pomocniczy 17 i zdecydowanie jest to niewygoda. Właśnie myślę o kupieniu sobie conajmniej 19. (Kineskopu bo są tanie).

_________________
Image

Wędruję ku tęczy przez czas i przestrzeń. Uśmiechnięty
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Trek
Dojrzały Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 27 Lut 2010




PostWysłany: Pon Wrz 30, 2013 21:07 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Zmienię trochę temat; Po 3 latach użytkowania komp nadaje się do upgrade'u. Zacznę od karty graficznej i RAMu.

Stąd moje pytanie, czy moglibyście mi polecić jakąś w miarę tanią i wystarczającą do gry w nowsze pozycje na rynku, np. ArmA III na średnich? Z przyczyn ekonomicznych jestem w stanie nawet przesiąść się na karty AMD (tak Mofixil, nie możesz mi teraz wyjechać z GTX666 Pierduplo SLI). Oprócz tego, chciałbym kupić do tego jakiś porządny RAM powyżej 4GB, a to wszystko w okolicy 1000 zł z "groszami" (kilkaset złotych w w te czy wewte raczej nie zrobi różnicy).

Z góry dzięki za pomoc headcraby.

EDIT: Zwiększam budżet do 2000 zł
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
ClassicGOD
Gonarch



Dołączył: 03 Maj 2007
Skąd: Galactic Sector ZZ9 Plural Z Alpha



PostWysłany: Pon Wrz 30, 2013 21:44 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Podaj reszte specyfikacji wliczajac zasilacz.

_________________
If you hold a UNIX Shell up to your ear can you hear the C ?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Sorcerer
Najstarszy z Headcrabów



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Gallifrey

Steam ID: - Sorcerer -

PostWysłany: Pon Wrz 30, 2013 23:41 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Najpierw podaj kompletne parametry tego co masz. Może raczej warto zmienić procek na szybszy? (Jeśli oczywiście płyta na to pozwoli).

_________________
Image

Wędruję ku tęczy przez czas i przestrzeń. Uśmiechnięty
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
galaretka007
Dojrzały Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 07 Mar 2012
Skąd: 3city

Steam ID: playowiec

PostWysłany: Wto Paź 01, 2013 01:22 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ktoś wie kiedy ma być premiera tego filmu valve "Free 2 Play"?

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Spaqin
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 24 Sty 2008
Skąd: Lublin

Steam ID: spagin1
Xfire: spagin
PostWysłany: Wto Paź 01, 2013 09:43 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nie wiem, ale ponieważ tłumacze mogą już zajmować się napisami do tego dokumentu sądzę, że dadzą im z miesiąc na przetłumaczenie wszystkich kwestii i pod koniec października może być już dostępne.

_________________
me napisał:
Spaqin: love is like doto
>multiplayer
>no tutorial
>for the first 200 times, you fail horribly
>then you get a slight idea how it works
>in free time you watch others do it professionally

Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Trek
Dojrzały Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 27 Lut 2010




PostWysłany: Wto Paź 01, 2013 18:49 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

ClassicGOD napisał:
Podaj reszte specyfikacji wliczajac zasilacz.


Więc;

Mobo: ASUS M4N68T-M LE V2
Procek: AMD Phenom II X4 840
Grafa: GTX 460 SE
RAM: 4GB diabli wiedzą jakiej firmy
Zasilacz: Muszę rozkręcać kompa żeby się dowiedzieć jakiej firmy, ale moc to chyba 500W

Tak, wiem. Konfiguracja sklepowa, mea culpa, ale byłem jeszcze młody i nie znałem życia kiedy kupowałem kompa. Kartę zaś z chęcią rozbiłbym młotkiem, ale może oddam ją bratu. Co do procesora - opinie w internecie są skrajne, więc nie wiem, jak coś to OC.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
ClassicGOD
Gonarch



Dołączył: 03 Maj 2007
Skąd: Galactic Sector ZZ9 Plural Z Alpha



PostWysłany: Wto Paź 01, 2013 19:24 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Trek napisał:
ClassicGOD napisał:
Podaj reszte specyfikacji wliczajac zasilacz.


Więc;

Mobo: ASUS M4N68T-M LE V2
Procek: AMD Phenom II X4 840
Grafa: GTX 460 SE
RAM: 4GB diabli wiedzą jakiej firmy
Zasilacz: Muszę rozkręcać kompa żeby się dowiedzieć jakiej firmy, ale moc to chyba 500W

Tak, wiem. Konfiguracja sklepowa, mea f***g culpa, ale byłem jeszcze młody i nie znałem życia kiedy kupowałem kompa. Kartę zaś z chęcią rozbiłbym młotkiem, ale może oddam ją bratu. Co do procesora - opinie w internecie są skrajne, więc nie wiem, jak coś to OC.
Te 4gb to 2 kostki po 2? Ta mobo ma 2 sloty na pamiec wiec jak chcesz miec 8 to albo masz 1 wolny slot albo musisz wymienic caly ram.

Procek ujdzie, nic specjalnego to nie jest ale 4 rdzenie po 3,2 ghz tymczasowo moze byc ale mam nadzieje ze planujesz zmiane?

w 2000 zmiescisz sie z 4 a nawet 8gb ramu i GTX770 ale jezeli twoj zasilacz to nonamowa kupa to dostanie zawalu jak odpalisz na tym gpu jakas gre. Problemem bedzie tez slot PCIe na tej mobo ktory jest generacji 1 x 16 czyli efektywnie ma ta sama przepustowosc co obecna generacja 3.0 x 4 a to troche malo dla wspolczesnych GPU dlatego zalecalbym zmiane procka i cpu za jakis czas.

_________________
If you hold a UNIX Shell up to your ear can you hear the C ?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Trek
Dojrzały Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 27 Lut 2010




PostWysłany: Wto Paź 01, 2013 19:30 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Postaram się zmienić mobo i proca po jakimś czasie. Zasilacz raczej do wymiany, bo chcę mieć pewność że cały taki konfig nie pierdyknie. Tak wieć, moglibyście zaproponować mi jeszcze jakieś kości RAM (w sumie 8GB) i zasilacz, tak aby zmieściły się w 2000 razem z kartą? I czy GTX770 starczy mi na jakiś dłuższy czas? Bo planuję jeszcze wymienić twardziela, 500GB to już trochę za mało.

I czy taka specyfikacja pozwoli mi komfortowo grać w (proszę się nie śmiać) ArmA III?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Wto Paź 01, 2013 19:36 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Trek napisał:
I czy GTX770 starczy mi na jakiś dłuższy czas?

Przyjmując że gry nie będą miały wybitnie spartolonej optymalizacji a Nvidia wyda urywające dupę sterowniki to spokojnie potrzyma ze 3-4 lata.

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Maxoss
Stary Headcrab



Dołączył: 15 Sty 2012




PostWysłany: Wto Paź 01, 2013 20:04 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jeśli nie grasz na FullHD to z pewnością na ~5-6lat
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Trek
Dojrzały Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 27 Lut 2010




PostWysłany: Wto Paź 01, 2013 20:19 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Niestety zmuszony jestem do poszukania tańszej karty, choćby kosztem szybszego "starzenia się". może być nawet karta AMD. Pytam więc: jaką kartę można kupić do 1200zł?

Znalazłem gdzieś coś takiego:
Cytat:

http://www.skapiec.pl/site/cat/14/comp/5361481
http://www.skapiec.pl/site/cat/14/comp/3758899

Ponoć dobry "stosunek ceny do jakości"...
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Wto Paź 01, 2013 20:29 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Może coś z nadciągających R9? 270 powinno znaleźć się w tym przedziale.

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
marcinoz97
Stary Headcrab



Dołączył: 26 Wrz 2011
Skąd: mam to wiedzieć?

Steam ID: Meowchin

PostWysłany: Sro Paź 02, 2013 16:51 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Wszystkie poniżej R9 270 (włącznie) będą odgrzewanymi kotletami, ja osobiście nie widzę. Seria 7000 jest w porządku, aczkolwiek po premierze R9 powinny stanieć.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Fr0styyy.
Bad Company 2 Headcrab
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 03 Maj 2007
Skąd: Stargard Szczeciński

Steam ID: marco562

PostWysłany: Sro Paź 02, 2013 23:29 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja czekam aż wyjdzie R9 i kupuje HD7970 albo coś w ten deseń.

_________________
ImageImage
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
ClassicGOD
Gonarch



Dołączył: 03 Maj 2007
Skąd: Galactic Sector ZZ9 Plural Z Alpha



PostWysłany: Sro Paź 02, 2013 23:41 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja mialem w planach GTX780 ale czekam na benchmarki nowej lini AMD i reakcje NV jezeli chodzi o ceny. Moja podkrecona 660Ti nadal ciegnie wszystko na max ale po zmianie procka i ramu wypadalo by tez zmienic GPU. Ale pewnie skonczy sie na tym ze kupie PS4 day one a gpu w grudniu lub styczniu.

_________________
If you hold a UNIX Shell up to your ear can you hear the C ?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
marcinoz97
Stary Headcrab



Dołączył: 26 Wrz 2011
Skąd: mam to wiedzieć?

Steam ID: Meowchin

PostWysłany: Czw Paź 03, 2013 17:25 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ktoś jest w stanie polecić‡ jakiś› sklep, który robi nadruki na koszulkach? Chodzi o jednokolorowy tekst, i żeby nie był‚a za droga, tak do 35zł.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)