Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 Pytania Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Spaqin
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 24 Sty 2008
Skąd: Lublin

Steam ID: spagin1
Xfire: spagin
PostWysłany: Czw Paź 03, 2013 22:05 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

A czemu sobie sam nie zrobisz? Wychodzi naprawdę taniutko. Za dychę kupujesz koszulkę niezłą jakościową typu Fruit of the Loom, bierzesz wybielacz, rozcieńczasz go 1:1 z wodą i wsadzasz do czegoś co psika, zraszacza czy opakowania po czymś psikanym do włosów; wycinasz szablon z papieru woskowanego, wprasowujesz ten papier w koszulkę, rzecz jasna stroną woskowaną do koszulki, wsadzasz karton pod powierzchnię wybielaną, wychodzisz z tym gdzieś na balkon, psikasz, dosyć delikatnie, potem do wody i do wysuszenia.

Efekty? Na przykład moja którą mam teraz na sobie zresztą:
https://dl.dropboxusercontent.com/u/15488980/2012-08-30%2009.28.09.jpg

No, tylko że masz w zasadzie tylko jeden kolor dostępny (dla koszulek czarnych zwykle pomarańczowy, dla innych - biały; polecam wpierw sprawdzić gdzieś gdzie nie będzie widać kropelką wybielacza). I trochę odcieni, w zależności od ilości użytego roztworu.

Tutoriale troszkę lepsze niż mój opis w języku angielskim na pasku po prawej stronie http://www.reddit.com/r/bleachshirts .

Koszty? Z pierwszą nie mając żadnych materiałów wcześniej, pewnie zmieścisz się w 20zł. Raczej. No i trochę czasu też to weźmie.

_________________
me napisał:
Spaqin: love is like doto
>multiplayer
>no tutorial
>for the first 200 times, you fail horribly
>then you get a slight idea how it works
>in free time you watch others do it professionally

Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Pieróg
Stary Headcrab
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 19 Sie 2009




PostWysłany: Czw Paź 03, 2013 22:21 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

A jak nie wybielaczowe koszulki, to polecam www.cupsell.pl

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Magpie
Gonarch



Dołączył: 02 Maj 2007
Skąd: Stroggos



PostWysłany: Czw Paź 03, 2013 23:09 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

@Spaqin
Czy taki nadruk jest trwały, czy może jest fajny tylko do trzeciego prania (w najlepszym przypadku)?

Ja kiedyś zamawiałam dwie koszulki u tego gościa, ale niestety mam mieszane uczucia. Pierwsza koszulka ma już ze dwa lata (a może więcej) i jest jak nowa, natomiast na drugiej po niecałym roku nadruk się sprał i wygląda fatalnie. Także nie wiem...

@down
A, no tak. Źle przeczytałam i stąd moje głupie pytanie. Mr. Green


Ostatnio zmieniony przez Magpie dnia Pią Paź 04, 2013 12:51, w całości zmieniany 1 raz
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Spaqin
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 24 Sty 2008
Skąd: Lublin

Steam ID: spagin1
Xfire: spagin
PostWysłany: Pią Paź 04, 2013 06:57 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Wybielacz jest pernamentny, w porównaniu do naklejek, prasowanek czy średniej jakości farb. Wybielona koszulka nie wróci do swojego dawnego koloru sama, prawda? Dlatego nie lejemy ACE po wszystkim co się da, tylko ostrożnie psikamy tam, gdzie chcemy mieć wybielone.

_________________
me napisał:
Spaqin: love is like doto
>multiplayer
>no tutorial
>for the first 200 times, you fail horribly
>then you get a slight idea how it works
>in free time you watch others do it professionally

Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
marcinoz97
Stary Headcrab



Dołączył: 26 Wrz 2011
Skąd: mam to wiedzieć?

Steam ID: Meowchin

PostWysłany: Pią Paź 04, 2013 14:57 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Gdybym mógł zrobić w ten sposób, to by już była gotowa Uśmiechnięty Wcześniej już wrzucałeś jakąś koszulkę bodajże z logo HL, więc znałem ten sposób, ale mam do przeniesienia na koszulkę dosyć długi tekst, i nie widzi mi się wycinanie pierdyliarda literek Oczko

Za to zrobiłbym taką dla siebie, możesz mi powiedzieć co to jest ten papier woskowany i gdzie go kupić?

@Pieróg, dzięki wielkie Oczko


Ostatnio zmieniony przez marcinoz97 dnia Pią Paź 04, 2013 21:12, w całości zmieniany 1 raz
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Spaqin
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 24 Sty 2008
Skąd: Lublin

Steam ID: spagin1
Xfire: spagin
PostWysłany: Pią Paź 04, 2013 18:43 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Papier woskowany (en. freezing paper) to po prostu zwykły papier, tylko że z jednej strony pokryty woskiem. Sam korzystałem z toreb do kanapek jan niezbędny, ale może być to papier używany do zawijania wędlin w masarniach i podobnych... trzeba by było się rozejrzeć trochę aby.

_________________
me napisał:
Spaqin: love is like doto
>multiplayer
>no tutorial
>for the first 200 times, you fail horribly
>then you get a slight idea how it works
>in free time you watch others do it professionally

Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
marcinoz97
Stary Headcrab



Dołączył: 26 Wrz 2011
Skąd: mam to wiedzieć?

Steam ID: Meowchin

PostWysłany: Pią Paź 04, 2013 21:11 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Czyli że taki biały albo brązowy papier do pieczenia się nie nadaje? Jak rozumiem, chodzi o to, żeby ten papier przyczepił się do materiału, tak?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Spaqin
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 24 Sty 2008
Skąd: Lublin

Steam ID: spagin1
Xfire: spagin
PostWysłany: Pią Paź 04, 2013 22:06 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

marcinoz97 napisał:
Czyli że taki biały albo brązowy papier do pieczenia się nie nadaje? Jak rozumiem, chodzi o to, żeby ten papier przyczepił się do materiału, tak?

Tak, i żeby nie przepuścił roztworu wybielacza który na pewno psiknie ci się tam gdzie byś nie chciał. Dlatego nie byle klej, a wosk który przetrzyma wybielacz.

_________________
me napisał:
Spaqin: love is like doto
>multiplayer
>no tutorial
>for the first 200 times, you fail horribly
>then you get a slight idea how it works
>in free time you watch others do it professionally

Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Maxoss
Stary Headcrab



Dołączył: 15 Sty 2012




PostWysłany: Sob Paź 05, 2013 10:35 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Co myślicie o monitorach firmy HP?
Już kiedyś taki posiadałem, 17'calowego ale był przez swój okres często naprawiany, aż w końcu coś w nim padło i ekran w nim się nie wyświetla. Przez to jakoś straciłem zaufanie do tej firmy jeśli chodzi właśnie o monitory i wolałbym brać coś od LG ostatecznie Samsunga, niestety jednak nie mam żadnej ciekawej ofert monitorów tych właśnie firm. Mam okazje kupić w przystępnej cenie HP w2207h i zastanawiam się czy to dobry wybór.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Gecko
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 12 Cze 2009




PostWysłany: Sob Paź 05, 2013 14:47 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Miałem takiego HP jakoś przez 5, czy nawet 6 lat, zero awarii, jedynie wyszły 2-3 bad pixele. Solidnie zrobiony, no, ale rozdzielczość i matryca TN odstają od obecnych monitorów. No i minusem jest błyszcząca matryca.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
Spaqin
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 24 Sty 2008
Skąd: Lublin

Steam ID: spagin1
Xfire: spagin
PostWysłany: Sob Paź 05, 2013 15:01 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mam klasycznego, premierowego DSa. Dobre gry na to? Rekomendowany flashcard? Ekran średnio responsywny miejscami, trzeba będzie wymienić digitizer? Drugi zawias, ten mały, połamany i czasami się górny ekran odciąga, muszę na to uważać czy mogę zignorować póki działa?

_________________
me napisał:
Spaqin: love is like doto
>multiplayer
>no tutorial
>for the first 200 times, you fail horribly
>then you get a slight idea how it works
>in free time you watch others do it professionally

Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
flandrowa
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 03 Lip 2010



Xfire: OSZCZĘDZAM RAM
PostWysłany: Sob Paź 05, 2013 15:25 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Spaqin napisał:
Mam klasycznego, premierowego DSa. Dobre gry na to? Rekomendowany flashcard? Ekran średnio responsywny miejscami, trzeba będzie wymienić digitizer? Drugi zawias, ten mały, połamany i czasami się górny ekran odciąga, muszę na to uważać czy mogę zignorować póki działa?

A w moim Lite ekran górny nawala i ma uszkodzony styk od dotyku (czyli krotko mowiac dotyk nie dziala ;_; )

Z gier - Kirbole, Ghost Detective czy jakos tak, Phoenix Wright, Okamiden, itd.

Pelno tego
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Magpie
Gonarch



Dołączył: 02 Maj 2007
Skąd: Stroggos



PostWysłany: Sob Paź 05, 2013 16:23 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Przeczytałam, że GfWL zostanie zlikwidowany i niektóre gry będzie można przerzucić na Steam. Właśnie przerzuciłam BioShocka 2, ale mam pytanie co do Resident Evil 5: jak wygląda sytuacja z tą grą? Bo o ile pamiętam GfWL był niezbędny, żeby móc save'ować czy coś tam. Pojaśni ktoś?

I jeszcze jedno:
http://allegro.pl/bioshock-infinite-klucz-steam-automat-24h-okazja-i3602030772.html
Gdzie tu jest haczyk? Nie mam własnego egzemplarza Infinite, a cena kusi, tylko coś podejrzanie za tanio...
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Spaqin
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 24 Sty 2008
Skąd: Lublin

Steam ID: spagin1
Xfire: spagin
PostWysłany: Sob Paź 05, 2013 19:09 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Negatywów niby nie ma, ale znając życie są to zapewne kradzione/wycieknięte klucze z głębokiej Rosji.

Jeśli jakiś problem miałby być to taki najwyżej, że są szanse że kiedyś ci tę grę usuną.

Przy okazji, jak zarejestrowałaś BioShocka 2 to dostałaś też Minerva's Den? [edit] A, nieważne, dostali wszyscy.

_________________
me napisał:
Spaqin: love is like doto
>multiplayer
>no tutorial
>for the first 200 times, you fail horribly
>then you get a slight idea how it works
>in free time you watch others do it professionally

Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
ClassicGOD
Gonarch



Dołączył: 03 Maj 2007
Skąd: Galactic Sector ZZ9 Plural Z Alpha



PostWysłany: Sob Paź 05, 2013 19:34 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Niedawno na Amazonie było promo, wszystkie 3 bioshocki za 19$ wiec cena choć niska nie wydaje się niemożliwa Oczko

_________________
If you hold a UNIX Shell up to your ear can you hear the C ?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Magpie
Gonarch



Dołączył: 02 Maj 2007
Skąd: Stroggos



PostWysłany: Sob Paź 05, 2013 19:40 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Spaqin napisał:
Jeśli jakiś problem miałby być to taki najwyżej, że są szanse że kiedyś ci tę grę usuną.

A co by się wtedy stało z DLC? Bo nie ukrywam, że zamierzam kupić tą grę (po premierze grałam na pożyczonym koncie) tylko po to, żeby mieć "Burial at Sea" jak już wyjdzie.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
zwieracz
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 25 Lis 2008


Steam ID: Pan Zwieracz
Xfire: srajer
PostWysłany: Sob Paź 05, 2013 20:12 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Obejrzyj sobie gameplay z Infinity na YT. Nic nie stracisz.

Ja wyczytałem, że Minerva's Den dostały za darmo tylko te osoby, które już miały Dwójkę kupioną. Jeśli ktoś będzie kupował grę dopiero teraz to DLC będzie musiał dokupić.

_________________
Image
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Trek
Dojrzały Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 27 Lut 2010




PostWysłany: Nie Paź 06, 2013 16:33 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Rozkręciłem kompa i dowiedziałem się, że zasilasz to LC Power LC600cośtam. Domyślam się, że będę go musiał zmienić?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Maxoss
Stary Headcrab



Dołączył: 15 Sty 2012




PostWysłany: Nie Paź 06, 2013 16:41 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

600W jest wystarczający. Jednakże same opinie na temat tego zasilacza są bardzo kiepskie, więc ja na twoim miejscu raczej rozważałbym możliwość kupna czegoś z dobrą opinią, przynajmniej z 80Plus Bronze. Takie moje zdanie.

Poczekaj jednak na opinie kogoś, kto zna się na tym bardziej niż ja.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
ClassicGOD
Gonarch



Dołączył: 03 Maj 2007
Skąd: Galactic Sector ZZ9 Plural Z Alpha



PostWysłany: Nie Paź 06, 2013 16:49 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Trek napisał:
Rozkręciłem kompa i dowiedziałem się, że zasilasz to LC Power LC600cośtam. Domyślam się, że będę go musiał zmienić?
LC600H-12? (zailacz 600W za 100pln lololololol) Ja bym zmienial Oczko

W niskich cenach polecam Corsaira serie CX lub jezeli masz bardzo ciasny budzet to VS. 500-600W powinno wystarczyc na wiekszosc configow z 1 gpu. Jak masz pare pln wiecej to polecam Seasonic SSR-550RM - najlepszy zasilacz w swojej cenie (okolo 400pln)

_________________
If you hold a UNIX Shell up to your ear can you hear the C ?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)