Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 Monitor do 800zl Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
gierrappa
Świeży Headcrab



Dołączył: 28 Sty 2011




PostWysłany: Pią Wrz 07, 2012 19:52 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam, przymierzam się do zakupu monitora do 800zł. Nie znam się na takim sprzęcie i mam nadzieje że któryś crabowicz podzieli się ze mną swą wiedzą w tej sprawie. Co do wymagań to preferował bym panoramiczny, wielkość to sądzę że coś >22"

_________________
gierrappa = Dizel Uśmiechnięty
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
zwieracz
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 25 Lis 2008


Steam ID: Pan Zwieracz
Xfire: srajer
PostWysłany: Sob Wrz 08, 2012 16:43 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Podobno te są całkiem fajne http://www.ceneo.pl/12471048

_________________
Image
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Woozie
Apple Headcrab



Dołączył: 15 Gru 2007
Skąd: Lost Heaven

Steam ID: kubastr11
Xfire: wywalcie tą rubrykę, i tak do niej wpisują same pierdoły
PostWysłany: Sob Wrz 08, 2012 17:58 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Za osiem stów dostaniesz dobry monitor iiyamy 22" z podświetleniem LED w Full HD. Na przykład takie cudo: http://allegro.pl/monitor-lcd-led-iiyama-b2274hds-0-badpix-pivot-36m-i2614209225.html

Ja aktualnie posiadam 22" iiyamę E2208HDD, z podświetleniem na świetlówkach i w FullHD. Naprawdę nie mam na co narzekać. 22" to zresztą idealny rozmiar: nie za duży i wyświetla już w 1920x1080 bez pikselozy. Polecam.

_________________
おはようございます、ジェイコブです!
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Sob Wrz 08, 2012 18:00 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Też się podepnę do tematu bo ekran nowy mi się przyda w nie-tak-całkiem-odległej przyszłości (czyli w mniej niż dekadę).
Moje wymagania to 1920x1200 ii tyle.

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
gierrappa
Świeży Headcrab



Dołączył: 28 Sty 2011




PostWysłany: Nie Wrz 09, 2012 11:14 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

troszkę się wczytałem przez ostatnie dni w temat monitorów i z tego co już się dowiedziałem wybór padł na iiyame. Pozostał mi jeszcze wybór matrycy i chciał bym się spytać czy ktoś z Was posiada monitorek na matrycy ISP? Czy naprawde widać tą różnicę? Podobno lepiej odzwierciedla kolory i ma większą paletę barw od TN lecz spotkałem się z opiniami że "przeciętne" oko nie zauważy różnicy. A skoro nie widać różnicy to po co przepłacać? Rozbawiony Gordon

_________________
gierrappa = Dizel Uśmiechnięty
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Gecko
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 12 Cze 2009




PostWysłany: Nie Wrz 09, 2012 11:16 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Posiadam monitor z IPSem, kolory są faktycznie lepsze, ale nie jest to gigantyczna różnica. Za to kąty widzenia są o wiele większe niż w TNach.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
Magpie
Gonarch



Dołączył: 02 Maj 2007
Skąd: Stroggos



PostWysłany: Czw Mar 20, 2014 14:09 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Poszukuję jakiegoś monitora do góra 700 zł, ale wiadomo, im tańszy tym lepiej. Przez jakiś czas ten monitor będzie podpięty do mojego ośmioletniego trupa, ale w tym roku planuję wielką wymianę całego sprzętu, więc wybierając monitor muszę patrzeć perspektywicznie, także miejcie to na uwadze. Nie mam żadnych wielkich wymagań (w miarę duży i ładne kolory), a kompa używam głównie do amatorskiej grafiki i grania (i nowego też będę używać do tych rzeczy). Jakieś pomysły?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
zwieracz
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 25 Lis 2008


Steam ID: Pan Zwieracz
Xfire: srajer
PostWysłany: Czw Mar 20, 2014 14:14 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

LG 23EA63V-P (23 cale IPS)
Używam od niedawna, jak dotąd nie narzekam.
Można kupić poniżej 600 zł.
Tutaj recka, możesz zobaczyć jak wygląda:
http://www.youtube.com/watch?v=iyG0fTIYgak

_________________
Image
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Elektryk
Headcrab pod napięciem



Dołączył: 26 Sty 2009
Skąd: Świętochłowice

Steam ID: elektryk91
Xfire: wywalcie tą rubrykę bo Woozie tak każe!
PostWysłany: Czw Mar 20, 2014 19:38 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Używam monitora z tej samej serii ale 22 calowego (z powodu małego biurka) i mogę potwierdzić: nie ma się do czego przyczepić.

_________________
Chcesz być zawsze na bieżąco z wiadomościami o Valve?
http://www.facebook.com/encyklopediaborealis
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Magpie
Gonarch



Dołączył: 02 Maj 2007
Skąd: Stroggos



PostWysłany: Sob Gru 06, 2014 22:02 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

http://proline.pl/?p=LG+23MP75HM-P
http://www.komputronik.pl/product/168169/Sprzet_komputerowy_/Peryferia/24_Asus_VS248H.html

Który lepszy?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Spaqin
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 24 Sty 2008
Skąd: Lublin

Steam ID: spagin1
Xfire: spagin
PostWysłany: Nie Gru 07, 2014 11:15 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Z tego co widzę to chyba ten LG nie ma wejścia DVI, weź to pod uwagę. Ale z drugiej strony wydaje mi się lepszy. Ciężko w sumie porównać nie mogąc ich zobaczyć, bo żaden producent nie potrafi podać typu matrycy.

_________________
me napisał:
Spaqin: love is like doto
>multiplayer
>no tutorial
>for the first 200 times, you fail horribly
>then you get a slight idea how it works
>in free time you watch others do it professionally

Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
marcinoz97
Stary Headcrab



Dołączył: 26 Wrz 2011
Skąd: mam to wiedzieć?

Steam ID: Meowchin

PostWysłany: Nie Gru 07, 2014 14:04 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ale ma dwa HDMI. Nawet jeśli w grafice nie ma wyjścia HDMI, to można chyba użyć przejściówki z DVI na HDMI.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Magpie
Gonarch



Dołączył: 02 Maj 2007
Skąd: Stroggos



PostWysłany: Nie Gru 07, 2014 19:02 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Co do tych wejść: moja karta ma tylko DVI, ale to nie jest problem, bo mogę użyć albo przejściówki na zwykłe wejście analogowe, albo takiej jak pisze marcinoz97 (kosztuje grosze). Monitor kupuję z myślą o przyszłorocznej wymianie sprzętu; podejrzewam, że moja nowa karta graficzna na pewno będzie posiadała HDMI. Oczko
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Nie Gru 07, 2014 20:24 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

W moim przypadku...
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.

Ale teraz wszystko ładnie po DVI-D leci.

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
marcinoz97
Stary Headcrab



Dołączył: 26 Wrz 2011
Skąd: mam to wiedzieć?

Steam ID: Meowchin

PostWysłany: Nie Gru 07, 2014 23:14 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja nie polecam używania przejściówki na D-Sub, zauważalnie pogarsza jakość obrazu (ostrość przede wszystkim).
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Magpie
Gonarch



Dołączył: 02 Maj 2007
Skąd: Stroggos



PostWysłany: Pon Gru 08, 2014 00:12 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

marcinoz97 napisał:
Ja nie polecam używania przejściówki na D-Sub, zauważalnie pogarsza jakość obrazu (ostrość przede wszystkim).

A przejściówki z DVI na HDMI?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Pon Gru 08, 2014 16:15 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Cyfra na cyfrę, nie powinno być problemu z jakością.

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Spaqin
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 24 Sty 2008
Skąd: Lublin

Steam ID: spagin1
Xfire: spagin
PostWysłany: Wto Gru 09, 2014 00:02 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nie będzie żadnego problemu bo przejściówka DVI HDMI jedyne co robi to przekłada kabelki żeby sygnał szedł odpowiednią drogą i nic w tym nie zmienia.

_________________
me napisał:
Spaqin: love is like doto
>multiplayer
>no tutorial
>for the first 200 times, you fail horribly
>then you get a slight idea how it works
>in free time you watch others do it professionally

Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)