Autor |
Wiadomość |
django
Stary Headcrab

Xfire: django1wz
|
Spytasz gdziekolwiek, to powiedzą: "obojętnie co, byle to był Wacom". |
_________________ http://make-everything-ok.com/
Ostatnio zmieniony przez django dnia Nie Wrz 15, 2013 00:48, w całości zmieniany 30 razy |
|
   |
 |
Maxoss
Stary Headcrab
|
Wacom Bamboo Pen różni się od Pen&Touch tylko tym, że nie posiada funkcji przesuwania kursora za pomocą palca (touchpad znany z laptopów)? |
|
|
  |
 |
ClassicGOD
Gonarch

|
Maxoss napisał: |
Wacom Bamboo Pen różni się od Pen&Touch tylko tym, że nie posiada funkcji przesuwania kursora za pomocą palca (touchpad znany z laptopów)? |
Nie wiem jak aktualna generacja ale poprzednie nie miala tez funkcji gumki. |
_________________ If you hold a UNIX Shell up to your ear can you hear the C ? |
|
  |
 |
Joz
Kopfkrabbe

Steam ID: sc.com/id/joz
|
ClassicGOD napisał: |
Maxoss napisał: |
Nie wiem jak aktualna generacja ale poprzednie nie miala tez funkcji gumki. |
Yep, w nowszych wersjach za 200 zł też nie ma gumki.
Ogólnie Bamboo Pen będzie najlepszym wyborem bo funkcja Touch nie będzie Ci potrzebna.
Jeżeli uda Ci się dorwać gdzieś w Polsce, to Monoprice też może być niezłym wyborem. |
|
|
  |
 |
Joz
Kopfkrabbe

Steam ID: sc.com/id/joz
|
Mój uTorrent zaczyna odwalać pewne numery i przy automatycznym pobieraniu z RSS wywala magiczny błąd "WriteToDisk: Access Denied", anulujące cały proces; przy normalnych torrentach nie robi żadnych problemów.
Pierwszą osobę która zasugeruje Google, albo "ustawienia foldera i zabezpieczenia" będę bił po twarzy, bo o tym już myślałem.
Jeżeli ktoś ma pomysł na przydzielenie RSS oddzielnego folderu, chętnie wysłucham jak to zrobić.
Jeżeli ktoś ma sensowną alternatywę dla tego botnetu na Windowsa, tym bardziej jestem otwarty. |
|
|
  |
 |
galaretka007
Dojrzały Headcrab
Ostrzeżenia: 1

Steam ID: playowiec
|
Czy ktoś wie jak najszybciej odzyskać swoje skradzione konto? Tak wysłałem formatkę do supportu valve. |
 |
flandrowa
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4

Xfire: OSZCZĘDZAM RAM
|
Mam pytanie z cyklu "czy warto".
Jako, że niedługo robie formata kompa i pierwotnie zakladalem wgranie po prostu na nowo W7 Ultimate x86 to natrafiłem na okazję w postaci nabycia Windows 8 Pro - mimo mojej niechęci do tego systemu zauważyłem, że na moim niebo słabszym netbooku spisywał się świetnie i lepiej od W7, chcociaż miał problemy z grami (z powodu braku wbudowanego VRAM i dziadowych sterowników) i starymi aplikacjami (np. gry).
Także więc pytanie - czy warto się z tym bawić czy lepiej postawić sprawdzoną od kilku lat "siódemke"?
Specyfikacja:
Intel Pentium Dual CPU E2160 2x 1.8 Ghz (2.8 Ghz O/C)
GeForce 210 1GB
3GB RAM
HDD 160GB (na tym stawiam system)
HDD 750GB
Dodam, że siódemka od czasu wgrania chodzi przepięknie traktowana często CCleanerem i normalną pracą z uwagą na wgrywane programy i nie śmiecenie rejestru - czy "ósemka" względem ogólnej wydajności OS i aplikacji mnie nie zawiedzie?
Jest jeszcze druga wersja w postaci wgrania Ubuntu do wszystkiego i 7 do gier, choć ze względu ergonomicznych jeszcze nie jestem przekonany |
|
|
  |
 |
galaretka007
Dojrzały Headcrab

|
Czy są jakieś przepisy jak ktoś mnie okradnie z itemków? Ukradli mi konto na steam i ktos wchodzil na moje konto i nie mam itemkow... |
 |
ClassicGOD
Gonarch

|
galaretka007 napisał: |
Czy są jakieś przepisy jak ktoś mnie okradnie z itemków? Ukradli mi konto na steam i ktos wchodzil na moje konto i nie mam itemkow... |
Specyficznych przepisow brak ale kiedys byla glosna sprawa o kradziezy miecza w jakiejs tam grze i chyba wszylo na to ze jezeli udowodnisz ze dany wirtualny przedmiot mial jakas wartosc to traktowane jest to jak zwykla kradziez. |
_________________ If you hold a UNIX Shell up to your ear can you hear the C ? |
|
  |
 |
Sion
Headcrab wyjadacz
Steam ID: Sion[PL]
|
Valve (ty też na koncie) masz wszystkie transakcje itemków, jeżeli do nich napiszesz i wyjaśnisz sprawę, możliwe, że pobanują tamte konta, a Tobie oddadzą. Historii transakcji szukaj w: Ekwipunek>Więcej. |
|
|
  |
 |
galaretka007
Dojrzały Headcrab

|
ta... najpierw muszę je odzyskać >_> |
 |
Maxoss
Stary Headcrab
|
Tak sobie właśnie zacząłem przeglądać niektóre telefony z systemem WP i tak sobie myśle czy czasem nie zainwestować w jakiś tani produkt. Jaki polecilibyście najbardziej? |
|
|
  |
 |
galaretka007
Dojrzały Headcrab

|
Nokie Lumie wszystkie są ok. Bierz te z WP 8, bo 7.8 przechodzi do lamusa. |
 |
Maxoss
Stary Headcrab
|
Nokie Lumie wszystkie są ok. Bierz te z WP 8, bo 7.8 przechodzi do lamusa. |
No właśnie czytałem, że lepiej nie pakować się w wp7.x
Które Lumie mają zapewnioną aktualizacje do wp8.x? |
|
|
  |
 |
marcinoz97
Stary Headcrab

Steam ID: Meowchin
|
Wszystkie nowe Lumie mają WP8 i zapewne będą miały dosyć długie wsparcie. |
|
|
  |
 |
Maxoss
Stary Headcrab
|
Ok dzięki za odpowiedź.
A co myslicie o ofercie MIX w Plusie? Znajoma jakis tydzień wzięła HTCka z WP8 za 1zł płacąc bodajże 30zł co miesiąc na 36 miesięcy (albo na 48, juz nie pamiętam). Niestety na samej stronie Plusa nie ma ofert na 36 miesięcy, a na taką byłbym skłonny się skusić. |
|
|
  |
 |
Maxoss
Stary Headcrab
|
Jaram się tym telefonem
Kod: |
http://tnij.org/0ncx |
Jednakże troche przeraża mnie sama cena telefonu. Jak myślicie czy jest szansa rozbić to na 36/48 miesięcy płacąc wtedy 30zł/miesiąc? Znajoma własnie wzięła HTCka 8S w podobnej ofercie, na stronie o tym jednak nie pisze i to mnie troche mierzi. |
|
|
  |
 |
Gecko
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 3
|
Najpierw bym przemyślał, czy na pewno chcesz się uziemić z jednym telefonem 3/4 lata, bo ten sprzęt niekoniecznie może tyle wytrzymać.
Pójdź do salonu, tam najwięcej się dowiesz i załatwisz, dopasują Ci jakąś ofertę. |
|
|
   |
 |
Sorcerer
Najstarszy z Headcrabów

Steam ID: - Sorcerer -
|
Nie warto ładować się w dłuższą umowę niż 2 lata. Po takim czasie na ogół jest całe mnóstwo dużo korzystniejszych ofert. |
 |
galaretka007
Dojrzały Headcrab

|
To jeszcze są tak długie umowy? : O
Prawo Unijne na to nie pozwala. Jeśli chcesz wziąć abonament z telefonem, to tylko i wyłącznie 24 miesiące. Wiem, że tak w PLAY jest, jak coś to tam są dobre oferty. |
 |
|