Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 Pytania Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Maxoss
Stary Headcrab



Dołączył: 15 Sty 2012




PostWysłany: Nie Paź 06, 2013 18:54 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

ClassicGOD napisał:
Trek napisał:
Rozkręciłem kompa i dowiedziałem się, że zasilasz to LC Power LC600cośtam. Domyślam się, że będę go musiał zmienić?
LC600H-12? (zailacz 600W za 100pln lololololol) Ja bym zmienial Oczko

W niskich cenach polecam Corsaira serie CX lub jezeli masz bardzo ciasny budzet to VS. 500-600W powinno wystarczyc na wiekszosc configow z 1 gpu. Jak masz pare pln wiecej to polecam Seasonic SSR-550RM - najlepszy zasilacz w swojej cenie (okolo 400pln)


Równie dobrze może kupić zachwalany przeze mnie SilentiumPC Deus G1 500W lub 600W. Oba są w przybliżonej cenie, w dodatku wspierasz polską markę.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Nie Paź 06, 2013 19:11 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Maxoss napisał:

Równie dobrze może kupić zachwalany przeze mnie SilentiumPC Deus G1 500W lub 600W. Oba są w przybliżonej cenie, w dodatku wspierasz polską markę.

W obudowie SPC regulator obrotów pada sam z siebie po miesiącu nieużywania a wentyle po 4-5 miesiącach buczą jak szalone.

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
ClassicGOD
Gonarch



Dołączył: 03 Maj 2007
Skąd: Galactic Sector ZZ9 Plural Z Alpha



PostWysłany: Nie Paź 06, 2013 20:38 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Maxoss napisał:
Równie dobrze może kupić zachwalany przeze mnie SilentiumPC Deus G1 500W lub 600W. Oba są w przybliżonej cenie, w dodatku wspierasz polską markę.
Nie widzialem nigdy rzetelnego testu ww zasilaczy wiec nie moge sie na ich temat wypodziedziec a tym bardziej ich polecic.

Przez rzetelny mam na mysli np test ww Seasonica: http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story&reid=323
Zwroc uwage na testowanie na stronach 3 i 4 recenzji. Niestety polskie serwisy malo kiedy robia cos wiecej niz pomiar napiec i to najczesciej wykonywany przez elektornike mobo nie dobrej jakosci multimetrem a po tym dobrego zasilacze poznac sie nie da.

_________________
If you hold a UNIX Shell up to your ear can you hear the C ?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Maxoss
Stary Headcrab



Dołączył: 15 Sty 2012




PostWysłany: Nie Paź 06, 2013 21:46 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Kriss napisał:
Maxoss napisał:

Równie dobrze może kupić zachwalany przeze mnie SilentiumPC Deus G1 500W lub 600W. Oba są w przybliżonej cenie, w dodatku wspierasz polską markę.

W obudowie SPC regulator obrotów pada sam z siebie po miesiącu nieużywania a wentyle po 4-5 miesiącach buczą jak szalone.


Skąd te informacje? Jeśli chodzi o mnie, to posiadam ten zasilacz od bodajże kwietnia, nie miałem z nim żadnych problemów, spisuje się po prostu idealnie a cichy jaki był taki jest. Przed kupnem tego zasilacza czytałem sporo informacji na jego temat (nie, nie tylko tych polskich), opierałem się o opinie znajomych, którzy mieli z nimi styczność. Kilka tych osób miało jakieś drobne "ale" do tego zasilacza, ale nie skreślali go z listy polecanych.

Dla mnie liczy się opinia "masowa" a nie jednostki. To tak samo jak w przypadku filmów - nie czytam recenzji jednego krytyka filmowego, tylko wchodze na filmweb, wpisuje nazwe filmu który chce obejrzeć, sprawdzam opinie, ocene i wtedy się decyduje. Zresztą, tak samo jest z grami.

Co do tych regulatorów to chyba jakieś brednie kolejne. Przez prawie cały lipiec +/- 3 tygodnie komputer był wyłączony, by sprawdzić jakieś wiadomości znajomych, korzystałem z telefonu. Po takiej przerwie nie dostrzegłem żadnych problemów.
ClassicGOD napisał:
Maxoss napisał:
Równie dobrze może kupić zachwalany przeze mnie SilentiumPC Deus G1 500W lub 600W. Oba są w przybliżonej cenie, w dodatku wspierasz polską markę.
Nie widzialem nigdy rzetelnego testu ww zasilaczy wiec nie moge sie na ich temat wypodziedziec a tym bardziej ich polecic.

Przez rzetelny mam na mysli np test ww Seasonica: http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story&reid=323
Zwroc uwage na testowanie na stronach 3 i 4 recenzji. Niestety polskie serwisy malo kiedy robia cos wiecej niz pomiar napiec i to najczesciej wykonywany przez elektornike mobo nie dobrej jakosci multimetrem a po tym dobrego zasilacze poznac sie nie da.


Czekaj, czekaj. Mam rozumieć że opierasz się tylko i wyłącznie na jednej opini/testu jakiegoś gościa?!

Fakt faktem, testy jak testy, coś w sobie mają, ale to nie oznacza od razu, żeby skreślać ten zasilacz z listy polecanych. W tej cenie jest to nadal jeden z najlepszych zasilaczy.


Ostatnio zmieniony przez Maxoss dnia Nie Paź 06, 2013 21:53, w całości zmieniany 1 raz
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Nie Paź 06, 2013 21:52 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Maxoss napisał:

...

Kriss napisał:

W obudowie SPC...

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Maxoss
Stary Headcrab



Dołączył: 15 Sty 2012




PostWysłany: Nie Paź 06, 2013 21:56 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Kriss napisał:
Maxoss napisał:

...

Kriss napisał:

W obudowie SPC...


Nawet jeśli problemy te występują tylko w obudowie, to powinny one nieść ze sobą jakieś negatywne skutki na całe jego działanie ... a tak nie jest. Więc, twoje stwierdzenie jest błędne.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
ClassicGOD
Gonarch



Dołączył: 03 Maj 2007
Skąd: Galactic Sector ZZ9 Plural Z Alpha



PostWysłany: Nie Paź 06, 2013 21:59 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Maxoss napisał:

Czekaj, czekaj. Mam rozumieć że opierasz się tylko i wyłącznie na jednej opini/testu jakiegoś gościa?! W takim razie twoje życie musi być smutne.
Fakt, te testy niosą za sobą jakieś dowody na słabą konstrukcje/budowe, ale żeby od razu skreślać ten zasilacz z listy polecanych?
Rozbawiles mnie tym postem. Nigdzie nie napisalem ze opieram sie na jednym tescie (nie opini, dane mowia same za siebie) a ty zaczynasz wycieczki osobiste bo smialem napisac ze nie polece zasilacza o ktorym nic nie wiem. Wez sie opamietaj. Pomine juz fakt ze jeden taki test jest wart setki razy wiecej niz opinie wszystkich osob na internecie oraz twoich znajomych ktorzy nie posiadaja punktu odniesienia, zasobow, wiedzy i sprzetu zeby stwierdzic ze zasilacz jest dobry. Kazdy zasilacz bedzie dzialal, to czy zasilacz jest dobry i godny polecenia nie stwierdza sie po tym czy zasilacz dziala i czy milion osob pisze ze "im dziala i nie mialy problemu" ani nie po tym ze ktos sobie w tescie napisal "trzyma napiecia". Bo prawda jest taka ze to czy zasilacz ma szanse dzialac lata dowiedziec sie mozna tylko go otwierajac i sprawdzajac jakosc elementow, to czy zachowa parametry w odpowiednich warunkach pracy mozna sprawdzic tylko majac do dyspozycji odpowiedni sprzet, to czy nie zabije sprzetu z czasem mozna stwierdzic tylko po tym jakie ma tentnienia a do tego trzeba dobrego oscyloskopu bo ani miernik za pareset pln ani plyta glowna nie powie ci czy zasilacz daje rowne 12V czy przelacza sie pomiedzy 0 a 24V kilka tys razy na sec.

Bez przynajmniej jednego dobrego testu nie mozna polecic zasilacza chocby nie wiem ilu twoich czy moich znajomych i randomow na internecie pisalo ze jest ok. Wiec o ile nie masz pod reka testu ktory mnie do niego przekona to nie, polecic go nie moge i polecic wole cos co jest sprawdzone i testami poparte.

_________________
If you hold a UNIX Shell up to your ear can you hear the C ?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kalin
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 27 Sty 2008
Skąd: ze szpitala Miłosierdzia

Steam ID: Kalin1223
Xfire: to frajer!
PostWysłany: Pon Paź 07, 2013 08:53 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Prawda jest taka, że jak zaczniesz szukać "najlepszego" zasilacza to i tak prędzej czy później rozpierdzieli ci się. Najlepiej weź cokolwiek, nie drogie, nie tanie i miej spokój do końca życia. W mojej kadencji żaden komputer ani podzespół nie rozwalił się (nie licząc jednego zasilacza, który miał wady fabryczne i mi go wymienili na wersję v2)

Dlatego weź to: OCZ Stealthxstream 2 500W
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
ClassicGOD
Gonarch



Dołączył: 03 Maj 2007
Skąd: Galactic Sector ZZ9 Plural Z Alpha



PostWysłany: Pon Paź 07, 2013 09:08 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Kalin napisał:
Prawda jest taka, że jak zaczniesz szukać "najlepszego" zasilacza to i tak prędzej czy później rozpierdzieli ci się. Najlepiej weź cokolwiek, nie drogie, nie tanie i miej spokój do końca życia.
OCZ Stealthxstream 2 500W nie jest zlym zasilaczem w swojej cenie ale za zadne skarby nie potrafie zrozumiec co chciales przekazac tymi zdaniami. Bardzo szczęśliwy mozesz wyjasnic?

_________________
If you hold a UNIX Shell up to your ear can you hear the C ?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kalin
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 27 Sty 2008
Skąd: ze szpitala Miłosierdzia

Steam ID: Kalin1223
Xfire: to frajer!
PostWysłany: Pon Paź 07, 2013 09:29 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

To żeby nie szukał tylko wziął cokolwiek. Ja gdy brałem ten zasilacz nie patrzyłem w opinie i testy. Po prostu wziąłem i działa. Z reguły jest tak, że gdy się sprawdza opinie i kupuje dany sprzęt to on nie wytrzymuje pół roku.. Nie wiem jak to działa, taki paradoks Język
Oczywiście nie zawsze tak jest, ale często.

Możesz wziąć to: Take Me 400, wszyscy się będą śmiali, a ty prawdopodobnie kiedyś będziesz wymieniał podzespoły w PC, a ten zasilacz zostawisz.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
ClassicGOD
Gonarch



Dołączył: 03 Maj 2007
Skąd: Galactic Sector ZZ9 Plural Z Alpha



PostWysłany: Pon Paź 07, 2013 12:27 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

W moim wypadku wyglada to zupelnie inaczej. Za kazdym razem kiedy kupuje cos bez przeprowadzenia rozeznania, pod wplywem impulsu konczy se to kiepsko. Najnowszym tego przykladem sa sluchawki BT Novero Rockway. Wygladaja ladnie, brzmia dobrze (jak na BT bo BT zawsze brzmi kiepsko) wiec kupilem je w celu grania bez kabli na PS Vicie czy iPadzie. Jakosc uzytych materialow jest oplakana, plastiki pekaja od patrzenia, obsluga klienta lezy i kwiczy, reklamacje trwaja miesiace. Nie polecam.

_________________
If you hold a UNIX Shell up to your ear can you hear the C ?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
majan_pl
Stary Headcrab



Dołączył: 20 Kwi 2008


Steam ID: majan_pl

PostWysłany: Pon Paź 07, 2013 17:19 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jestem noga jeśli chodzi o dźwięk, a mam parę płyt Audio CD które chciałbym zgrać i wrzucić na YT. Pytanie jak zrobić to by jakość dźwięku była możliwie jak największa? Poza tym gdzie polecacie wrzucać własną muzykę aby ktoś to usłyszał?

Jak na razie zrobiłem to przez Windows Media Player jako "WAV (bezstratny)".

_________________
BLOG | DEVIANT ART | STEAM | YOUTUBE
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autora
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Pon Paź 07, 2013 17:48 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

majan_pl napisał:
Pytanie jak zrobić to by jakość dźwięku była możliwie jak największa?

Renderujesz do kosmicznej rozdzielczości pokroju 1440p czy 4k.

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Maxoss
Stary Headcrab



Dołączył: 15 Sty 2012




PostWysłany: Pon Paź 07, 2013 18:14 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jest sprawa i to doyść kłopotliwa.
Otóż kupiłem sobie dzisiaj drugi monitor, 19 calowy. Problem jednak jest taki, że moja karta obsługuje tylko DVI-I oraz DVI-D, ten pierwszy jest już zajęty przez monitor glówny, domyślny, ten drugi miał być właśnie pod mój pomocniczy monitor, ale okazuje się że przejściówek nie ma i że nic z tym raczej nie zrobie. Co powinienem zrobić, aby móc korzystac z dwóch monitorów? Znajomy w dodatku mówił coś, że HDMI oraz DVI-D wysyła tylk obraz cyfrowy, jak mam to rozumieć?

Mam tez na karcie wejście HDMI, myślałem że właśnie kupie przejściówke z VGA na HDMI.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Magpie
Gonarch



Dołączył: 02 Maj 2007
Skąd: Stroggos



PostWysłany: Pon Paź 07, 2013 18:41 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jest jakiś program, który mi sprawdzi dokładną specyfikację bebechów komputera z Win98/ME?

@down
bardzo dziękuję Uśmiechnięty


Ostatnio zmieniony przez Magpie dnia Wto Paź 08, 2013 16:18, w całości zmieniany 1 raz
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Sorcerer
Najstarszy z Headcrabów



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Gallifrey

Steam ID: - Sorcerer -

PostWysłany: Pon Paź 07, 2013 18:57 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

SiSoft SANDRA 99 stąd: http://www.oldversion.com/windows/sisoft-sandra-99

_________________
Image

Wędruję ku tęczy przez czas i przestrzeń. Uśmiechnięty
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Chopper
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 04 Cze 2008
Skąd: White forest


Xfire: Wywalcie te rubrykę bo Elektryk słucha się Wooziego!
PostWysłany: Pon Paź 07, 2013 20:38 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mam problem, nie dawno dostałem tablet firmy Vedia, model X55. Jest z nim pewien problem, albowiem gdy jest podłączony z Wifi, to sygnał albo jest bardzo słaby, albo co chwila go urywa. Dodam że Wifi w telefonie (Samsung Pocket) działa jak ta lala (nawet na dużo większych odległościach). Drugim problemem jest to, że nie można do niego "wrzucić" karty pamięci, i tu pojawia się pytanie: W jaki sposób mogę mieć internet poza domem w tym urządzeniu?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
marcinoz97
Stary Headcrab



Dołączył: 26 Wrz 2011
Skąd: mam to wiedzieć?

Steam ID: Meowchin

PostWysłany: Pon Paź 07, 2013 21:57 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

@majan_pl 720p na YT to jakość dźwięku ~192kbps mp3, choćbyś wyrenderował z dźwiękiem bezstratnym to i tak ci przekonwertuje.

@Maxoss, jeżeli twój główny monitor ma DVI, to podłącz go do wejścia DVI-D, a dodatkowy do DVI-I przejściówką na D-Sub, która zazwyczaj jest w zestawie z kartą.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Joz
Kopfkrabbe



Dołączył: 22 Lis 2008
Skąd: Casablanca

Steam ID: sc.com/id/joz

PostWysłany: Pon Paź 07, 2013 22:59 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

majan_pl napisał:
Jestem noga jeśli chodzi o dźwięk, a mam parę płyt Audio CD które chciałbym zgrać i wrzucić na YT. Pytanie jak zrobić to by jakość dźwięku była możliwie jak największa? Poza tym gdzie polecacie wrzucać własną muzykę aby ktoś to usłyszał?

Jak na razie zrobiłem to przez Windows Media Player jako "WAV (bezstratny)".

Zasadniczo SoundCloud, ale jeżeli myślisz o internetowaniu swojej biblioteki muzyki to możesz mieć problemy z copyrightem.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Maxoss
Stary Headcrab



Dołączył: 15 Sty 2012




PostWysłany: Wto Paź 08, 2013 00:01 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

marcinoz97 napisał:
@majan_pl 720p na YT to jakość dźwięku ~192kbps mp3, choćbyś wyrenderował z dźwiękiem bezstratnym to i tak ci przekonwertuje.

@Maxoss, jeżeli twój główny monitor ma DVI, to podłącz go do wejścia DVI-D, a dodatkowy do DVI-I przejściówką na D-Sub, która zazwyczaj jest w zestawie z kartą.


Dzięki za pomoc, ale już sobie poradziłem. Po prostu podłączyłem jeden monitor do GPU a drugi do MOBO do Intelowskiego GPU. Zainstalowałem stery, w Biosie pobawiłem sie w opcjach. Wszystko działa dzięki Lucid Virtu, który właśnie pozwala na takie działanie (GPU + MOBO)
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)