Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 Pytania Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Joz
Kopfkrabbe



Dołączył: 22 Lis 2008
Skąd: Casablanca

Steam ID: sc.com/id/joz

PostWysłany: Wto Paź 22, 2013 14:51 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Lee zdziadział przez ostatnie 10 lat, Wrangler poszedł w zupełnie inną stronę i mają wszystko o dwa rozmiary za duże; zostaje jeszcze Levi's który w dalszym ciągu sprzedaje niezłe jeansy ale one w Europie kosztują o wiele za dużo.

O dziwo w H&M może się zdarzyć całkiem porządny jeans, w całkiem niezłej cenie.

Moje pytanie: Widziałem kiedyś (na /g/ bodajże) obrazek gdzie na biurku stały dyski twarde 3.5' (cztery lub osiem ich było) powpinane szeregowo do bazy (zgaduję do zasilania). Wie ktoś jak z istnieniem takiego urządzenia i jego dostępnością w Polsce?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Sorcerer
Najstarszy z Headcrabów



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Gallifrey

Steam ID: - Sorcerer -

PostWysłany: Wto Paź 22, 2013 15:25 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jeszcze Big Star w miarę trzyma jakość.

_________________
Image

Wędruję ku tęczy przez czas i przestrzeń. Uśmiechnięty
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
JiHAD^
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 03 Maj 2007
Skąd: 71/94

Steam ID: FunkYoSelf

PostWysłany: Wto Paź 22, 2013 16:34 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Pablo Querte napisał:
Lee, Wrangler, Levi's?

Lee - jakoś minimalnie lepsza niż w popularnych sieciówkach, a cena x2
Wrangler - jakoś minimalnie lepsza niż w popularnych sieciówkach, a cena x2.5
Levi's - to już nie ten Levi's co kiedyś, jakoś lepsza, ale nie satysfakcjonująca zwłaszcza biorąc pod uwagę cenę

Chyba nie wiecie o jaki jeans mi chodzi, sztywny, gruby, wytrzymały... np. moje 3 letnie Evisu trzymają się lepiej od 3 miesięcznych Lee.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
marcinoz97
Stary Headcrab



Dołączył: 26 Wrz 2011
Skąd: mam to wiedzieć?

Steam ID: Meowchin

PostWysłany: Wto Paź 22, 2013 19:14 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ozi napisał:
To po prawej to chyba widgety jak dobrze pamiętam, z tym spróbuj.

Problem był w tym, że tych widżetów nie było na liście widgetów, ale udało mi się już z tym jako tako uporać. Wystarczyło w ich miejscu wstawić coś innego (wstawiłem pusty tekst html). Logiczne, prawda? Bardzo szczęśliwy Dzięki w każdym razie.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Sorcerer
Najstarszy z Headcrabów



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Gallifrey

Steam ID: - Sorcerer -

PostWysłany: Wto Paź 22, 2013 21:47 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

JiHAD^ napisał:
Pablo Querte napisał:
Lee, Wrangler, Levi's?

Lee - jakoś minimalnie lepsza niż w popularnych sieciówkach, a cena x2
Wrangler - jakoś minimalnie lepsza niż w popularnych sieciówkach, a cena x2.5
Levi's - to już nie ten Levi's co kiedyś, jakoś lepsza, ale nie satysfakcjonująca zwłaszcza biorąc pod uwagę cenę

Chyba nie wiecie o jaki jeans mi chodzi, sztywny, gruby, wytrzymały... np. moje 3 letnie Evisu trzymają się lepiej od 3 miesięcznych Lee.


Teraz to chyba najlepsza będzie rosyjska podróbka czegoś. Albo właśnie takie spodnie z jakiegoś supermarketu/bazaru. Czasami można upolować takie z naprawdę grubego solidnego płótna wytrzymującego wiele lat. Mój ojciec ma takie spodnie.

_________________
Image

Wędruję ku tęczy przez czas i przestrzeń. Uśmiechnięty
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Kalin
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 27 Sty 2008
Skąd: ze szpitala Miłosierdzia

Steam ID: Kalin1223
Xfire: to frajer!
PostWysłany: Wto Paź 22, 2013 22:27 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Gdzie dostane tanio kardridż ze slotem na kartę SD do GBA?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
galaretka007
Dojrzały Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 07 Mar 2012
Skąd: 3city

Steam ID: playowiec

PostWysłany: Sro Paź 23, 2013 15:44 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ktoś ma jakiś niepotrzebny kluczyk do bety Heartstone?

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
JiHAD^
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 03 Maj 2007
Skąd: 71/94

Steam ID: FunkYoSelf

PostWysłany: Pią Paź 25, 2013 18:26 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

JiHAD^ napisał:
Mocne i wytrzymałe spodnie jesnsowe, jest jeszcze jakaś firma która takowe produkuje? Nie chcę spodni które po 2 miesiącach będą jak ścierki do podłogi.

Wiem że Evisu trzyma poziom, ale nigdzie nie mogę dorwać, jeszcze jakieś marki, sklepy?

Kupiłem po jednej sztuce:
Nudie
Lee
Wranglery

Zobaczymy które spiszą się najlepiej. Język
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Maxoss
Stary Headcrab



Dołączył: 15 Sty 2012




PostWysłany: Nie Paź 27, 2013 02:56 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jeśli dopisze mi szczęście to już w poniedziałek będę zamawiał Wacom Bamboo 3. Teraz zastanawiam się, czy nie lepiej będzie zainwestować w wersje tą drozszą, Pen & Touch, która kosztuje chyba 330zł (niestety na Morele jest tylko wersja Pen). Znajomy odradza mi kupywanie zwykłej wersji i zalecą tą drugą wersje, ponieważ Pen & Touch ma sporo ułatwień przy manipulowaniu obrazu roboczego, przez co rysowanie w Photoshopie jest o wiele prostsze.

Czy ktoś z was ma tablet z tej firmy i mógłby coś na ten temat powiedzieć? Warto dopłacać?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
marcinoz97
Stary Headcrab



Dołączył: 26 Wrz 2011
Skąd: mam to wiedzieć?

Steam ID: Meowchin

PostWysłany: Pią Lis 01, 2013 15:45 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Które spolszczenie do Mass Effect jest najlepsze (i kompatybilne z wersją Origin)?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
django
Stary Headcrab



Dołączył: 13 Kwi 2009



Xfire: django1wz
PostWysłany: Sob Lis 02, 2013 00:41 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Maxoss napisał:
Jeśli dopisze mi szczęście to już w poniedziałek będę zamawiał Wacom Bamboo 3. Teraz zastanawiam się, czy nie lepiej będzie zainwestować w wersje tą drozszą, Pen & Touch, która kosztuje chyba 330zł (niestety na Morele jest tylko wersja Pen). Znajomy odradza mi kupywanie zwykłej wersji i zalecą tą drugą wersje, ponieważ Pen & Touch ma sporo ułatwień przy manipulowaniu obrazu roboczego, przez co rysowanie w Photoshopie jest o wiele prostsze.

Czy ktoś z was ma tablet z tej firmy i mógłby coś na ten temat powiedzieć? Warto dopłacać?

Miałem go przez moment ale oddałem przez problemy z czułością. Podejrzewam, że to było spowodowane oprogramowaniem (Intuos5 w salonie rysował praktycznie na miźnięcie), ale nie miałem czasu się bawić w naprawianie tego. Poza tym to wydawał się całkiem porządny.

Któryś z rysowników mangi pisał w internecie, że Intuos3 reagował na nacisk 30 gramów, a od czwórki reaguje na 1 gram. Nie wiem jak to się ma do Bamboo. Właściwie to nawet nie wiem skąd te informacje.

Myślę, że nie ocenisz czy Touch jest ci potrzebny. Do profesjonalnego rysowania podobno można się obejść, ale jak leży tablet to możesz sobie przewijać strony w internecie np. co jest miłe.
Pamiętam, że były różne wersje Bamboo różniące się tylko ceną i załączonymi programami. Jak się będzie rysować w photoshopie to chyba nie ma sensu dopłacać tych programów.

Tak w ogóle to Wacom zmienił ostatnio trochę ofertę. Stary Bamboo zmienił się nazwą i wyglądem w Intuosa, stary Intuos5 zmienił się nazwą na Intuos Pro (dodali zestaw bezprzewodowy do pudełka, więc wychodzi taniej niż gdyby kupować piątkę i zestaw do niego).

A i jeśli nie traktuje się rysowania śmiertelnie poważnie w życiu, to rozmiar S nie powinien odstraszać, bo wystarcza w zupełności.

_________________
http://make-everything-ok.com/
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Maxoss
Stary Headcrab



Dołączył: 15 Sty 2012




PostWysłany: Sob Lis 02, 2013 23:04 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Zamówilem ten Bamboo we wtorek i w czwartek już go dostałem. W tej cenie chyba lepszego tabletu bym nie zdobył (nie mogłem przekraczać budżetu, w dodatku część musiałem zostawić na kino).
Podoba mi się design tabletu oraz obszar roboczy, który posiada przyjemną strukturę. To samo jeśli chodzi o "ołóweczek" który o wiele lepiej siedzi w dłoni niż ołóweczek z tabletu Kanvus Light 64, nie wspominając już o czułości, która w Bamboo jest o wiele większa.

Wszystko super git, przeraż mnie tylko sam rysik, który już troche się starł a pracowałem max 3-4h non-stop (pod odpowiednim kątem widze że już jest zjechane/wyszlifowane)
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
django
Stary Headcrab



Dołączył: 13 Kwi 2009



Xfire: django1wz
PostWysłany: Sob Lis 02, 2013 23:38 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Maxoss napisał:
Wszystko super git, przeraż mnie tylko sam rysik, który już troche się starł a pracowałem max 3-4h non-stop (pod odpowiednim kątem widze że już jest zjechane/wyszlifowane)

Nowe Wacomy tak mają. :/

_________________
http://make-everything-ok.com/
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Maxoss
Stary Headcrab



Dołączył: 15 Sty 2012




PostWysłany: Nie Lis 03, 2013 20:22 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

django napisał:
Maxoss napisał:
Wszystko super git, przeraż mnie tylko sam rysik, który już troche się starł a pracowałem max 3-4h non-stop (pod odpowiednim kątem widze że już jest zjechane/wyszlifowane)

Nowe Wacomy tak mają. :/


+/-14h pracy na tablecie za mną, a ja już musze zmieniać wkład. Dżizas -_-'
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Joz
Kopfkrabbe



Dołączył: 22 Lis 2008
Skąd: Casablanca

Steam ID: sc.com/id/joz

PostWysłany: Nie Lis 03, 2013 20:33 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Maxoss napisał:
django napisał:
Maxoss napisał:
Wszystko super git, przeraż mnie tylko sam rysik, który już troche się starł a pracowałem max 3-4h non-stop (pod odpowiednim kątem widze że już jest zjechane/wyszlifowane)

Nowe Wacomy tak mają. :/


+/-14h pracy na tablecie za mną, a ja już musze zmieniać wkład. Dżizas -_-'

Może za mocno dociskasz, u mnie w Bamboo 3 nie musiałem zmieniać rysika po miesiącu - dwóch regularnej pracy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Maxoss
Stary Headcrab



Dołączył: 15 Sty 2012




PostWysłany: Nie Lis 03, 2013 20:48 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Joz napisał:
Maxoss napisał:
django napisał:
Maxoss napisał:
Wszystko super git, przeraż mnie tylko sam rysik, który już troche się starł a pracowałem max 3-4h non-stop (pod odpowiednim kątem widze że już jest zjechane/wyszlifowane)

Nowe Wacomy tak mają. :/


+/-14h pracy na tablecie za mną, a ja już musze zmieniać wkład. Dżizas -_-'

Może za mocno dociskasz, u mnie w Bamboo 3 nie musiałem zmieniać rysika po miesiącu - dwóch regularnej pracy.


Na samym początku tak było, potem jedak pobawiłem się opcjach i teraz nie przyciskam tak mocno piórkiem. Co nie zmienia faktu że i tak troche szybko się zużywają.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
django
Stary Headcrab



Dołączył: 13 Kwi 2009



Xfire: django1wz
PostWysłany: Pon Lis 04, 2013 12:53 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Maxoss napisał:
Na samym początku tak było, potem jedak pobawiłem się opcjach i teraz nie przyciskam tak mocno piórkiem. Co nie zmienia faktu że i tak troche szybko się zużywają.

Gość radzi przykleić plexi, tyle że na Intuosa. Nie wiem jak to się ma do Bamboo...
http://www.techfanatyk.net/modujemy-powierzchnie-tabletow-wacom-intuos4-i-5/

_________________
http://make-everything-ok.com/
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Magpie
Gonarch



Dołączył: 02 Maj 2007
Skąd: Stroggos



PostWysłany: Czw Lis 07, 2013 21:11 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mam taki problem:
Chcę postawić XP obok 7, ale mam starą płytę główną (stary BIOS?), przez co klawiatura na USB nie działa mi przed załadowaniem systemu. Czy da się coś z tym zrobić żeby ta klawiatura dała radę odpalić wcześniej? Wiem, że są przełączki ale tu pojawia się problem nr 2 - chyba mam uszkodzony port PS2, bo komputer w ogóle nie widzi podłączonej do niego klawiatury/myszy (żadnej)...
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Elektryk
Headcrab pod napięciem



Dołączył: 26 Sty 2009
Skąd: Świętochłowice

Steam ID: elektryk91
Xfire: wywalcie tą rubrykę bo Woozie tak każe!
PostWysłany: Czw Lis 07, 2013 21:27 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Magpie napisał:
Mam taki problem:
Chcę postawić XP obok 7, ale mam starą płytę główną (stary BIOS?), przez co klawiatura na USB nie działa mi przed załadowaniem systemu. Czy da się coś z tym zrobić żeby ta klawiatura dała radę odpalić wcześniej? Wiem, że są przełączki ale tu pojawia się problem nr 2 - chyba mam uszkodzony port PS2, bo komputer w ogóle nie widzi podłączonej do niego klawiatury/myszy (żadnej)...

Odepnij wszystkie inne urządzenia USB i próbuj włączać komputer z klawiaturą podpiętą do różnych portów. Jeden z nich będzie dominujący. Jeśli dalej to nie pomoże to rozkręć komputer i wyciągnij na co najmniej 30 sekund baterię z płyty głównej. Następnie powtórz trick z podpinaniem klawiatury do różnych portów USB.

_________________
Chcesz być zawsze na bieżąco z wiadomościami o Valve?
http://www.facebook.com/encyklopediaborealis
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Czw Lis 07, 2013 23:43 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

3YXH-FK65-FNGP-5NAF
Klucz na jakieś TA Fundy do Command&Conquer Tiberium Alliance.

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)