Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 Team Fortress 2 - Pytania i problemy. Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
LeoexePeEl
Młody Headcrab



Dołączył: 30 Sty 2009
Skąd: Skąd: Skąd: Skąd: Skąd:

Steam ID: Leoexe12

PostWysłany: Pon Mar 08, 2010 21:16 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Więc, mam problem. Nie widzę sprayów. Próbowałem wpisywać -autoconfig, usuwałem folder tf i wyłączałem i włączałem funkcję "Disable sprays".
Help ASAP. D:

_________________
Jabber - leoexe@aqq.eu
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Buhen
Meet the Headcrab



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Wielkie Księstwo Zimwafle (koło Lubaszczyzny)

Steam ID: Viroos433 / Zlewozmywak_kamikaze

PostWysłany: Pon Mar 08, 2010 21:32 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

zwiększ limit decalsów w menu multiplayer -> advanced.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
LeoexePeEl
Młody Headcrab



Dołączył: 30 Sty 2009
Skąd: Skąd: Skąd: Skąd: Skąd:

Steam ID: Leoexe12

PostWysłany: Pią Mar 12, 2010 16:30 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Znowu ja, więc bez żadnego logicznego powodu po mojej dość długiej przerwie TF2 zaczęło lagować niesłychanie na każdym serwerze na jakim gram, nie ma czegoś takiego w L4D/2 ani w żadnej innej grze, spokojnie oglądam filmy na YT i przeglądam internet. Ale właśnie coś jest z Team Fortress 2. Dodam że ostatnio powiększałem tzw Paged pool memory.

_________________
Jabber - leoexe@aqq.eu
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Mapperek
Świeży Headcrab



Dołączył: 11 Mar 2010




PostWysłany: Sob Mar 13, 2010 21:59 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jeśli było - serdecznie przepraszam.

Krótko: jak oglądać demko w TF2 (viewdemo nie działa jak np. w CS)
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Buhen
Meet the Headcrab



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Wielkie Księstwo Zimwafle (koło Lubaszczyzny)

Steam ID: Viroos433 / Zlewozmywak_kamikaze

PostWysłany: Sob Mar 13, 2010 22:54 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

playdemo <nazwa dema>
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
Mapperek
Świeży Headcrab



Dołączył: 11 Mar 2010




PostWysłany: Nie Mar 14, 2010 10:52 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

O dzięki, nie skapłem się tylko ciągle wtłukiwałem viewdemo Uśmiechnięty Podziękować.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Smiloslav.
Świeży Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 11 Cze 2009
Skąd: Śmietnik po prawej.

Steam ID: Smiloslav

PostWysłany: Pon Mar 15, 2010 15:23 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jak wchodzę w obojętnie jaką gre na stimie albo moda to po 2 - 4 min. grania wywala mnie i taki komunikat się pojawia:
Nie można połączyć się z serwerami VAC
Od razu mówię NIE CZITOWAŁEM i pisze że konto jest w dobrym stanie.
Wiecie może co zrobić?

_________________
^3[KUNE]^4burgi.: wszyscy graja w audiosurfa dla portala
^3[KUNE]^4burgi.: madNESS!
Cave Johnson: madness?
Cave Johnson: THIS IS POTATO!
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Buhen
Meet the Headcrab



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Wielkie Księstwo Zimwafle (koło Lubaszczyzny)

Steam ID: Viroos433 / Zlewozmywak_kamikaze

PostWysłany: Pon Mar 15, 2010 15:26 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Spróbuj może zmienić język steama na angielski, pomaga na różne schorzenia tego typu, więc może pomoże i tu.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
dopelfish^
Młody Headcrab



Dołączył: 25 Cze 2009


Steam ID: darkjarna
Xfire: dopelolzor
PostWysłany: Pon Mar 15, 2010 16:59 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Czy jest jakiś sposób na ustawienie innego celownika, ale tylko dla danej klasy i konkretnej broni, którą ta klasa się posługuje? Strasznie mnie wkurza, że strzelając z Grenade Launchera pociski lecą nad celownikiem. Wiem, że są pliki cfg dla danych klas, ale nie mam pojęcia, jakich komend się do tego celu używa.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
oLVR
Świeży Headcrab



Dołączył: 18 Paź 2009




PostWysłany: Wto Mar 16, 2010 22:45 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

@dopelfish

Komenda cl_crosshairfile X (or cl_crosshair_file X).
Gdzie X odpowiada nazwie celownika, jaki chcemy mieć. Jak wybierasz w opcjach celownik, to są one po nazywane, np. "crosshair5", wstaw w miejsce X-a nazwę celownika. Np.
cl_crosshair_file crosshair5 - ta mała kropeczka.
Wstawiasz komendę to cfga danej klasy. Powinno działać, niedawno robiłem coś podobnego, ale z viewmodel_fov'em.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
dopelfish^
Młody Headcrab



Dołączył: 25 Cze 2009


Steam ID: darkjarna
Xfire: dopelolzor
PostWysłany: Sro Mar 17, 2010 22:38 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dzięki, pobawię się tym.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
GrejnoM
Dojrzały Headcrab



Dołączył: 01 Sty 2009




PostWysłany: Nie Mar 21, 2010 12:04 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Więc tak: dopisując -high do launch options zyskałem 50 fps (OMFG) ale niestety mam lagi w okolicach pingu 150 który jeszcze podskakuje do ok 500 i nie mam też dzwięku (słyszę tylko jak ktoś przez mikrofon mówi). Usunięcie -high odpada, w końcu to jest dodadkowe 50 fps, które mi się BARDZO przydaje.

EDIT: Może lagi to jednak coś ze steamem... "SteamStertup() failed: SteamStartup(0xf,0x0018es584) failed with error 1: failed to take master pipe connection lock" każda gra na steamie, nic nie mogę uruchomić... restartu boję się robić, ostatnio jak tak miałem i zrobiłem restart steama to przez tydzień go uruchomić nie mogłem... zatrzymywał się na updating, zostawiałem nawet na noc i nic, wywalanie blobów i reinstale nic nie dawały. D=

_________________
Silence is golden. Words are vibrations. Thoughts are magic.

Welcome to Night Vale.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
LeoexePeEl
Młody Headcrab



Dołączył: 30 Sty 2009
Skąd: Skąd: Skąd: Skąd: Skąd:

Steam ID: Leoexe12

PostWysłany: Nie Mar 21, 2010 12:22 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mogę się mylić ale -high zżera więcej mocy procka, nie wiem czy to możliwe ale może być tak że po prostu procek nie ma już mocy na dźwięki, a co do tych lagów to też tak miałem, nic nie pomogło. Musisz przeczekać, choć spróbuj usunąć -high i sprawdzić czy pomoże.

_________________
Jabber - leoexe@aqq.eu
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
GrejnoM
Dojrzały Headcrab



Dołączył: 01 Sty 2009




PostWysłany: Nie Mar 21, 2010 12:44 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ehh... nie mam pojęcia jakim cudem ale problem nie aktualny - zrobiłem restart steama - normalnie się uruchomił, dodałem spowrotem -high i wszystko jest normalnie... tlyko nie fps (zamiast 60 mam 130 =3) nie rozumiem co mogło ten błąd spowodować ale wszystko jest teraz dobrze. =D

_________________
Silence is golden. Words are vibrations. Thoughts are magic.

Welcome to Night Vale.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
shL
Świeży Headcrab



Dołączył: 22 Sty 2010




PostWysłany: Nie Mar 21, 2010 13:26 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Gdzieś to -high wpisał? :Q
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
GrejnoM
Dojrzały Headcrab



Dołączył: 01 Sty 2009




PostWysłany: Nie Mar 21, 2010 13:53 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

opcje uruchamiania (prawy na tf2 -> właściwości/properties ->opcje uruchamiania/set launch options i tam wpisujesz -high)

_________________
Silence is golden. Words are vibrations. Thoughts are magic.

Welcome to Night Vale.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
dopelfish^
Młody Headcrab



Dołączył: 25 Cze 2009


Steam ID: darkjarna
Xfire: dopelolzor
PostWysłany: Nie Mar 21, 2010 17:31 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

To może spróbuj zmienić priorytet z poziomu Windowsa, efekt powinien być podobny. Zrób sobie oddzielny skrót na pulpicie do TF2, daj Właściwości, w "Element docelowy" daj na końcu przełącznik /high. Możesz zamiast /high dać dowolny inny priorytet windowsa: /low, /belownormal, /normal, /abovenormal, /realtime (na starym celeronie po wpisaniu /realtime zazwyczaj musiałem resetować kompa, bo działała tylko gra = żadnego alt-tabowania etc., na C2D nie mam takich problemów). Przed uruchomieniem (i po) warto zamknąć Steama, by mieć pewność, że proces uruchomi się z priorytetem, który mu damy. Trik działa praktycznie z każdym programem, niektórzy ze słabymi maszynami uruchamiają w ten sposób np. Photoshopa, by skrócić czas ładowania.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
PerPan01
Świeży Headcrab



Dołączył: 07 Mar 2010
Skąd: Polska

Steam ID: PerPan

PostWysłany: Nie Mar 21, 2010 18:43 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Więc tak:Nie mogę wstawić sobie sprayów do tf2 nawet jeśli przerobię przez VTFeditor spraye innych widzę.HALP
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Czekobot
Świeży Headcrab
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 13 Wrz 2009


Steam ID: xarxs222

PostWysłany: Wto Kwi 06, 2010 17:17 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Otóż od reinstalki tf'a nawiedzają mnie crashe kiedy:
-jako medyk odpalam kryty
-ktoś na mnie odpali kryty
-w trybie arena zdobędę first blood
-moja drużyna wygra rundę a ja żyje <lol>
To już chyba wszystko.Próbowałem reinstalować,sprawdzać integralność cache,defragmentować cache wszystko na nic.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
SemaruPL
Dojrzały Headcrab



Dołączył: 28 Lip 2009
Skąd: 49°37'2.83"N 20°42'55.20"E

Steam ID: semaru2

PostWysłany: Wto Kwi 06, 2010 19:15 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

PerPan01 napisał:
Więc tak:Nie mogę wstawić sobie sprayów do tf2 nawet jeśli przerobię przez VTFeditor spraye innych widzę.HALP
napewno wsadzasz je w dobre miejsce/są oba pliki (.vtf i .vmf)
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)