Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 Team Fortress 2 - Pytania i problemy. Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
kirdanus
Świeży Headcrab



Dołączył: 11 Paź 2011
Skąd: wawa

Steam ID: kirdanus[pl]
Xfire: masmix
PostWysłany: Sro Paź 12, 2011 11:53 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Fakt wypadło mi to z głowy totalnie.Dzięki za info Gordon uśmiechnięty

_________________
Image[/url]
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
zwieracz
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 25 Lis 2008


Steam ID: Pan Zwieracz
Xfire: srajer
PostWysłany: Sob Paź 22, 2011 13:53 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dobra, to chciałem się tylko upewnić, czy wy też macie aż takie problemy z TF2 jak ja.

Po pierwsze to po ostatnich aktualizacjach, przy włączeniu Steama pojawił mi się jakiś komunikat o Safe Mode, niestety go zignorowałem i nie wiem o co dokładnie chodziło :/
Pierwszy raz takie coś widziałem.

TF2:
- przy uruchamianiu gry, system włącza mi podstawową kompozycję ekranu, czyli wyłącza przezroczystość (czego wcześniej nie robił)
- gra zawiesza się przy próbie wejścia na mapę Manor_event
- gra zawiesza się losowo (czasem nawet 3 razy z rzędu od razu po włączeniu) z komunikatem (losowo):
- engine error
- hl2.exe przestał działać
- could not coś tam z DX8 (to stary błąd, jest o nim na supporcie, ale którego nigdy nie miałem)
+ jeszcze standardowe zawieszki gry do pulpitu (sterownik przestał działać), po których jednak można kontynuować grę.

Czy tylko ja mam aż tak hardkorowo? :]

_________________
Image
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Dabu
Fast headcrab
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 07 Maj 2007
Skąd: Ponyville

Steam ID: dabu

PostWysłany: Sob Paź 22, 2011 14:32 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Kiedyś miałem hl2.exe przestał działać przy loadingach, ale już nie. Obecnie jedyny problem, to ok. 10 sekundowe zwiechy co jakieś pół godziny i tyle.

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailOdwiedź stronę autora
FILIP22
Dojrzały Headcrab



Dołączył: 23 Mar 2010




PostWysłany: Sob Paź 22, 2011 20:28 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mam problem.

Gdy uruchamiam TF2 to mi ekran "mryga", niezależnie od ustawień graficznych.
9800GT x2 w SLI.
W okienku nie mryga.
Miał tak ktoś?

_________________
Cytat:
Potężna wichura,
łamiąc duże drzewa,
trzciną zaledwie tylko kołysze.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Pred96
Dojrzały Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 18 Mar 2011
Skąd: City 17

Steam ID: Pred96

PostWysłany: Nie Paź 23, 2011 12:18 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Może masz synchronizację wyłączoną?

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
zwieracz
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 25 Lis 2008


Steam ID: Pan Zwieracz
Xfire: srajer
PostWysłany: Nie Paź 23, 2011 12:52 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

W sumie jak czytam te komunikaty błędów, to stwierdzam, że są chyba generowane losowo, bo teraz ciągle dostaje inny komunikat xD

_________________
Image
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Doggy!
Młody Headcrab



Dołączył: 06 Cze 2010
Skąd: Słupsk

Steam ID: plada15
Xfire: plada
PostWysłany: Nie Paź 23, 2011 16:10 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dzisiaj, chcąc w końcu naprawić problemy z hl2.exe, postanowiłem przetestować różnorakie sposoby. W tym jeden, aby na owy plik ustawić otwieranie z trybu XP i żeby był otwierany jako administrator. Niestety, od tamtej pory TF2 mi caaaaałkiem muli. Kompletnie. Menu, gra... wszystko. W przypadku menu trzeba czekać z sekundę, jak coś się podświetli i kliknie. Nie dało nic przywrócenie normalnych opcji plikowi, wywalenie pliku, reinstalacja gry i pozmienianie parametrów graficznych. Proszę o pomoc! D:

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
flandrowa
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 03 Lip 2010



Xfire: OSZCZĘDZAM RAM
PostWysłany: Nie Paź 23, 2011 16:25 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Doggy! napisał:
Dzisiaj, chcąc w końcu naprawić problemy z hl2.exe, postanowiłem przetestować różnorakie sposoby. W tym jeden, aby na owy plik ustawić otwieranie z trybu XP i żeby był otwierany jako administrator. Niestety, od tamtej pory TF2 mi caaaaałkiem muli. Kompletnie. Menu, gra... wszystko. W przypadku menu trzeba czekać z sekundę, jak coś się podświetli i kliknie. Nie dało nic przywrócenie normalnych opcji plikowi, wywalenie pliku, reinstalacja gry i pozmienianie parametrów graficznych. Proszę o pomoc! D:


Masz sterowniki beta czy normalne (jeżeli masz NVIDIA)?
Masz jakieś przymulające programy w tle Windows'a?

Ja i tak do takich spraw nadal trzymam XP na małej partycji :3
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Doggy!
Młody Headcrab



Dołączył: 06 Cze 2010
Skąd: Słupsk

Steam ID: plada15
Xfire: plada
PostWysłany: Nie Paź 23, 2011 16:34 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

flandrowa napisał:
Masz sterowniki beta czy normalne (jeżeli masz NVIDIA)?

Normalne.
flandrowa napisał:
Masz jakieś przymulające programy w tle Windows'a?

Nic... zupełnie nic.

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Doggy!
Młody Headcrab



Dołączył: 06 Cze 2010
Skąd: Słupsk

Steam ID: plada15
Xfire: plada
PostWysłany: Pon Paź 24, 2011 16:03 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jakby ktoś miał ten problem, rozwiązaniem jest... wylogowanie się i zalogowanie ,_,
Windows mnie zadziwia...

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Zyper
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 03 Lis 2008




PostWysłany: Pią Mar 16, 2012 12:15 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Yo.
Ostatnio postanowiłem wrócić sobie do tej *jakże super gry* jaką jest TF2.
Tyle, że mam mały problem. Bo mimo tego, że mój kolega ma słabszy procesor to mi gra (dołączanie do serwera) ładuje się dłużej.

Zdeframentowałem GCFy GCFScapem ale problem nadal jest.
Żadna inna gra na Source tak długo mi się nie ładuje..

Miał ktoś może taki sam problem? Jak to naprawić?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Sion
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 07 Cze 2009
Skąd: Kraków

Steam ID: Sion[PL]

PostWysłany: Pią Mar 16, 2012 21:27 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

@UP:

A jak dawno nie grałeś? Mnie wystarczyło parę updatów, żeby tak samo się stało. Oczko
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Zyper
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 03 Lis 2008




PostWysłany: Pią Mar 16, 2012 22:12 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ostatni raz grałem jak dodali miecze i jakieś rzeczy do Demomana chyba Język
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Sion
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 07 Cze 2009
Skąd: Kraków

Steam ID: Sion[PL]

PostWysłany: Pią Mar 16, 2012 22:41 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

No to masz odpowiedź. Od tego czasu dodali tyle różnych rzeczy, że optymalizacja jeszcze spadła. Łącznie z ładowaniem serwerów. Mnie wszystkie teraz wchodzą po 1-2 minuty.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Zyper
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 03 Lis 2008




PostWysłany: Pią Mar 16, 2012 22:45 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

No ale jak napisałem koledze gra ładuje się szybciej, więc problem musi być jakiś inny.
Przecież on ma tą samą grę (tylko nie premium) JęzykP
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Sion
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 07 Cze 2009
Skąd: Kraków

Steam ID: Sion[PL]

PostWysłany: Pią Mar 16, 2012 23:13 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Wiele czynników można jeszcze uwzględnić:
-zapchanie dysku
-ogólna fragmentacja dysku
-obciążenie i przegrzewanie się procesora
-przegrzewanie się grafiki

Coś z tego może być powodem?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Zyper
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 03 Lis 2008




PostWysłany: Sob Mar 17, 2012 10:50 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Sion napisał:
Wiele czynników można jeszcze uwzględnić:
-zapchanie dysku
-ogólna fragmentacja dysku
-obciążenie i przegrzewanie się procesora
-przegrzewanie się grafiki

Coś z tego może być powodem?



-wolne miejsce 6,8GB
-fragmentacja wynosi 54% (to słabo, nie?)
-wątpię, bo problem występuje już po włączeniu gry
-ostatnio mogło tak być, bo miałem słabszą kartę (bo poprzednia się popsuła Smutny), ale teraz kupiłem GeForce GT220 i nie widziałem żadnych problemów w innych grach


No to z tego co widać, problemem może być tylko i wyłącznie fragmentacja. Ale chyba steamowego/windowsowego defragmentora nie używać?

EDIT:
Defraggler jest ok?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Sion
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 07 Cze 2009
Skąd: Kraków

Steam ID: Sion[PL]

PostWysłany: Sob Mar 17, 2012 11:19 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Spróbuj, ja nic więcej już nie wymyślę.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Zyper
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 03 Lis 2008




PostWysłany: Sob Mar 17, 2012 11:56 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Sion napisał:
Spróbuj, ja nic więcej już nie wymyślę.


Dzięki Uśmiechnięty
Tylko Ty mi pomogłeś..
Ciepło się na dworze (albo na polu, jak kto woli) zrobiło i wszystkie hedkrabki na słoneczko poszły Uśmiechnięty

Thx
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Woozie
Apple Headcrab



Dołączył: 15 Gru 2007
Skąd: Lost Heaven

Steam ID: kubastr11
Xfire: wywalcie tą rubrykę, i tak do niej wpisują same pierdoły
PostWysłany: Sob Mar 17, 2012 12:05 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Zyper napisał:
-wolne miejsce 6,8GB


Mało. System może się dławić.

Zyper napisał:
-fragmentacja wynosi 54% (to słabo, nie?)


Tak bardzo, że zdefragmentuj chociaż pliki gry w Steamie.

Zyper napisał:
GeForce GT220


Przecież to gorszy złom niż zintegrowane karty grafiki Intela o_O

_________________
おはようございます、ジェイコブです!
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)