Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 Team Fortress 2 - Pytania i problemy. Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
flandrowa
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 03 Lip 2010



Xfire: OSZCZĘDZAM RAM
PostWysłany: Wto Lip 03, 2012 20:24 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

BRONY napisał:
Ale ja usunęłem plik hl2, a więc co mam zrobić?


Ściągnąć go spowrotem lub w najgorszym wypadku całego TF'a?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Chomik
Młody Headcrab
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 03 Sty 2010
Skąd: Sklep Zoologiczny

Steam ID: /id/mlodypred

PostWysłany: Wto Lip 03, 2012 20:54 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Sprawdź czy nie masz jakichś podejrzanych procesów w menadżerze zadań.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Direct
Świeży Headcrab



Dołączył: 16 Cze 2009
Skąd: Jesteś? napisz mi na PW.

Steam ID: http://steamcommunity.com/id/Direct_xd

PostWysłany: Nie Lip 08, 2012 22:42 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam, mam problem
Gdy włączam TF2 nie mam polskich znaków, ale w innych grach Source jest wszystko w porządku (np. CSS)

Validate'a i Defragmentacje plików gry robiłem i nic, a reinstall właśnie robię.

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Sion
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 07 Cze 2009
Skąd: Kraków

Steam ID: Sion[PL]

PostWysłany: Nie Lip 08, 2012 23:09 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Co znaczy, że nie ma polskich znaków? Krzaczą Ci się, czy są zamienione na te z Ariala?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Nie Lip 08, 2012 23:42 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Oba.

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Direct
Świeży Headcrab



Dołączył: 16 Cze 2009
Skąd: Jesteś? napisz mi na PW.

Steam ID: http://steamcommunity.com/id/Direct_xd

PostWysłany: Nie Lip 08, 2012 23:44 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nie ma Polskich znaków w sensie w całej grze im. menu głównym, opisach broni (atrybuty) ,
ekwipunek itp

Najlepszy przykład to łuk Snajpera
"Łowca" to mi się wyświetla jako "owca" (lol)

_________________
Image

Ostatnio zmieniony przez Direct dnia Pon Lip 09, 2012 13:00, w całości zmieniany 1 raz
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Tollaner
Stary Headcrab



Dołączył: 02 Lis 2008


Steam ID: Tollaner

PostWysłany: Pon Lip 09, 2012 07:55 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

A rozważałeś... przejście na angielski? Nie tworzy to jakichkolwiek problemów, w przeszłości tłumaczone wersje gryzły się z grą powodując częstsze crashe (co znając TF2 może równie dobrze wrócić w każdej chwili), a znajomość angolskich nazw itemów ułatwia handel.

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Direct
Świeży Headcrab



Dołączył: 16 Cze 2009
Skąd: Jesteś? napisz mi na PW.

Steam ID: http://steamcommunity.com/id/Direct_xd

PostWysłany: Pon Lip 09, 2012 15:33 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Reinstall nic nie dał.

Chyba, że są jeszcze sugestie?

Tollaner napisał:
A rozważałeś... przejście na angielski? Nie tworzy to jakichkolwiek problemów, w przeszłości tłumaczone wersje gryzły się z grą powodując częstsze crashe (co znając TF2 może równie dobrze wrócić w każdej chwili), a znajomość angolskich nazw itemów ułatwia handel.


Nie rozważałem przejście na angielski, ale chyba przejdę na angielski.

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
django
Stary Headcrab



Dołączył: 13 Kwi 2009



Xfire: django1wz
PostWysłany: Pią Lip 13, 2012 14:22 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Wróciłem sobie ostatnio do gry w TF.
Przestałem dawno temu kiedy zniszczyli optymalizację i nie dało się u mnie grać, a teraz w sumie całkiem dobrze to naprawili. Jednak musiałem obniżyć detale na low i w najgorszych momentach, przy tłumie ludzi na wymagającej mapce wydajność spada mi do 30 fps.
Może ktoś poleci mi jakiś dobry config który doda mi te "głupie" 30 klatek do komfortowej gry? Chodzi mi o odciążenie karty graficznej, a nie chcę raczej grać na starszych DirectXach.

_________________
http://make-everything-ok.com/
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
FILIP22
Dojrzały Headcrab



Dołączył: 23 Mar 2010




PostWysłany: Pią Lip 13, 2012 19:03 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Czy ktoś wie co mam zrobić gdy nie mam muzyki w Menu ?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
django
Stary Headcrab



Dołączył: 13 Kwi 2009



Xfire: django1wz
PostWysłany: Czw Lip 19, 2012 16:36 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Pytanko co do działania mikrofonu.
Czy można sobie jakoś wygodnie ustawić, żeby nie trzeba było wciskać przycisku gdy się mówi? Żeby wykrywało mowę automatycznie.
Na pewno są na to jakieś komendy.
Jeśli tak to od razu pytam o inne gry na Source.

_________________
http://make-everything-ok.com/
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Zyper
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 03 Lis 2008




PostWysłany: Czw Lip 19, 2012 16:44 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

+voice_record w konsoli?
A jak chcesz przestać to z minusem.

Albo record_voice, już nie pamiętam.
Tyle, że to nie wykrywa mowy ofc, tylko cały czas dźwięk przesyła.


Btw.
Ale nie ma w opcjach?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
django
Stary Headcrab



Dołączył: 13 Kwi 2009



Xfire: django1wz
PostWysłany: Czw Lip 19, 2012 18:08 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nie wydaje mi się żeby było coś takiego w opcjach gry. Jest na czacie Steama, ale to dotyczy tylko bezpośredniego czatu z kimś.
Z tego co widzę (jak mam voice loop back 1), to przesyła kiedy natężenie dźwięku jest wystarczająco duże. Komenda +voice record powinna wystarczyć.
A może da się regulować poziom od którego ma się wysyłać? Bardzo szczęśliwy
Może znajdzie się tu jakiś ekspert.

_________________
http://make-everything-ok.com/
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Tytanowy Janusz
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 11 Cze 2007




PostWysłany: Pią Lip 20, 2012 02:14 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Normalni ludzie mają mówienie ustawione na przycisk, także w TSie. Nikt nie chce słuchać jak siorbiesz i kichasz.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
django
Stary Headcrab



Dołączył: 13 Kwi 2009



Xfire: django1wz
PostWysłany: Pią Lip 20, 2012 21:18 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Smiechu napisał:
Normalni ludzie mają mówienie ustawione na przycisk, także w TSie. Nikt nie chce słuchać jak siorbiesz i kichasz.

Właśnie dużo razy słyszałem jak ktoś kicha itp. i dlatego się zastanawiam. Ale w klanówkach to chyba rozmawia się na bieżąco, co?

Inna sprawa. Nie mogę ustawić sobie spraya. Wedle komunikatu błąd dotyczy tworzenia pliku tymczasowego. Sprawdzenie spójności nie pomogło. Zobaczę jeszcze jak będzie po defragmentacji. Jakieś pomysły?

edit. a i zwykle nic nie piję przy grze, ale odkryłem że przeżuwanie pełnoziarnistego chleba jakoś pomaga. Język

_________________
http://make-everything-ok.com/
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Spaqin
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 24 Sty 2008
Skąd: Lublin

Steam ID: spagin1
Xfire: spagin
PostWysłany: Pią Lip 20, 2012 21:51 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

django napisał:

Inna sprawa. Nie mogę ustawić sobie spraya. Wedle komunikatu błąd dotyczy tworzenia pliku tymczasowego. Sprawdzenie spójności nie pomogło. Zobaczę jeszcze jak będzie po defragmentacji. Jakieś pomysły?

Stuprocentowo skuteczną metodą na ustawienie spraja jest zrobienie sobie z niego tekstury (format vtf) i dopisanie pliku vmt. Albo nawet bez vmt. I wsadzenie tego do /team fortress 2/tf2/materials/vgui/logos.

_________________
me napisał:
Spaqin: love is like doto
>multiplayer
>no tutorial
>for the first 200 times, you fail horribly
>then you get a slight idea how it works
>in free time you watch others do it professionally

Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Jemioł
Świeży Headcrab



Dołączył: 08 Lip 2010




PostWysłany: Nie Paź 21, 2012 23:04 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mam straszny problem z FPS. Nie zależnie od wybranych ustawień średnia ilość waha się od 12-15. Dla porównania w L4D2 przy wymaganiach zalecanych ( wysokie ) poziom FPS utrzymuje się na granicy 55.

Specyfikacja ( Lenovo IdeaPad Z 580 )
Proc: Intel Core i3-2350M 2,3 GHz
Pamięć: 8 GB 1333 MHz DDR3
Karta: Geforce GT630M 2GB

Co mogę zrobić? Używana karta graficzna to GF oczywiście.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
flandrowa
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 03 Lip 2010



Xfire: OSZCZĘDZAM RAM
PostWysłany: Pon Paź 22, 2012 07:26 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jemioł napisał:
Mam straszny problem z FPS. Nie zależnie od wybranych ustawień średnia ilość waha się od 12-15. Dla porównania w L4D2 przy wymaganiach zalecanych ( wysokie ) poziom FPS utrzymuje się na granicy 55.

Specyfikacja ( Lenovo IdeaPad Z 580 )
Proc: Intel Core i3-2350M 2,3 GHz
Pamięć: 8 GB 1333 MHz DDR3
Karta: Geforce GT630M 2GB

Co mogę zrobić? Używana karta graficzna to GF oczywiście.


Zdefragmentować pliki cache gry? Wgrać aktualne/poprzednie stery? Ustawić na domyślne ustawienia karty?

Pokombinuj - mi osobiście pomogła defragmentacja cache gdy SR3 zaczął nagle mulić.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Joz
Kopfkrabbe



Dołączył: 22 Lis 2008
Skąd: Casablanca

Steam ID: sc.com/id/joz

PostWysłany: Pon Paź 22, 2012 16:23 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Defragmentacja cachy, aktualizacja sterów, lub reinstall.

Mam podobną konfigurację z tą samą kartą i nie ma problemów, wszystko na 60-70 fpsach.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Jemioł
Świeży Headcrab



Dołączył: 08 Lip 2010




PostWysłany: Pon Paź 22, 2012 19:40 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Defragmentowałem. Sprawdzałem na nowych i na starych sterownikach. Nie pomogło. W tym wypadku pozostaje mi reinstal.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)