Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 Problem z cieniami a właściwie ich brakiem. Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
uniek73
Świeży Headcrab



Dołączył: 27 Lip 2010




PostWysłany: Wto Lip 27, 2010 10:48 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam.

Wczoraj postanowiłem powspominać dobre czasu HL2. Grę zainstalowałem, uruchomiłem, wszystko było ok, aż do rozdziału Black Mesa East. Otóż, kończąc rozdział 'Niebezpieczne Wody', a zaczynając właśnie Black Mesa East odczułem diametralną zmianę w rozgrywce.
Otóż, zabrakło jej cieni.
Image
Tak właśnie wygląda początek tego rozdziału.
A tak tajemniczy i mroczny ravenholm
Image
Od tego momentu, nawet poprzednie, wcześniej dobrze działające rozdziały, nie mają cieni.
Grę przeinstalowałem i zacząłem od rozdziału z Ravenholmem. Było ok. Ale gdy włączyłem rozdział Black Mesa East, znów się wszystko schrzaniło.

Wygooglowałem topic na innym forum o takim samym problemie, ale nie za bardzo widzę rozwiązania.http://m.freeware.info.pl/klondike.html

Proszę o pomoc. Instalacja co rozdział nie wchodzi w rachubę.[/url][/code]
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Firm
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 11 Maj 2009


Steam ID: 18Firm18

PostWysłany: Wto Lip 27, 2010 10:52 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Masz za słabego kompa.
Left 4 dead też byś miał takiego jasnego i "dziennego".
Nowa karta graficzna powinna pomóc, lecz ja bym radził kupno nowego kompa.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Dumb4ss
Stary Headcrab



Dołączył: 20 Sty 2008
Skąd: Gdańsk


Xfire: fokker1337
PostWysłany: Wto Lip 27, 2010 10:57 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

mat_fullbright 0?

_________________
Image

SzasZ napisał:
kolejny zadowolony klient (ja). polecam mixona wysyła świetne odbyty ;].
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Joz
Kopfkrabbe



Dołączył: 22 Lis 2008
Skąd: Casablanca

Steam ID: sc.com/id/joz

PostWysłany: Wto Lip 27, 2010 11:00 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dumb4ss napisał:
mat_fullbright 0?

A jest jakiś sposób aby mieć tę komendę bez sv_cheats 1? Wtedy achievy się nie zaliczają.
Mam taki sam problem, odkąd Ci idioci przenieśli grę na silnik OB.
Cytat:
Masz za słabego kompa.
Left 4 dead też byś miał takiego jasnego i "dziennego".
Nowa karta graficzna powinna pomóc, lecz ja bym radził kupno nowego kompa.

Z całym szacunkiem, ale gdy kupowałem grę wszystko działało pięknie. Na opakowaniu gry nie widzę że gra może się zmienić przez lata, itp. nie?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
uniek73
Świeży Headcrab



Dołączył: 27 Lip 2010




PostWysłany: Wto Lip 27, 2010 11:08 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dumb4ss napisał:
mat_fullbright 0?


w menu jeszcze da rade przestawić, ale w grze mam ciągle na 1.
Także, nadal jest lipa.
A i chciałbym dodać że w epizodzie 1 i 2 wszystko jest ok.

Dodam jeszcze że dziwnym trafem włączyłem grę i zacząłem od Ravenholm. Było ok, aż zakończyłem owy rozdział. Znowu się rozjaśniło :/
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Elektryk
Headcrab pod napięciem



Dołączył: 26 Sty 2009
Skąd: Świętochłowice

Steam ID: elektryk91
Xfire: wywalcie tą rubrykę bo Woozie tak każe!
PostWysłany: Wto Lip 27, 2010 17:38 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Na tym forum co podałeś linka pisze by wyłączyć Steam Cloud. Próbowałeś?

_________________
Chcesz być zawsze na bieżąco z wiadomościami o Valve?
http://www.facebook.com/encyklopediaborealis
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
uniek73
Świeży Headcrab



Dołączył: 27 Lip 2010




PostWysłany: Wto Lip 27, 2010 18:01 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nie wiem co to jest steam cloud i nie wiem gdzie to coś się znajduje.
Byłby ktoś tak miły i powiedział gdzie i co to jest? :<

___

znalazłem, ale niestety. Nic to nie daje. :/
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Konrad Elite
Stary Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 08 Cze 2009
Skąd: Phobos

Steam ID: kondzio95
Xfire: wywalcie tą rubrykę bo Woozie za jego pomocą kontroluje Elektryka!
PostWysłany: Wto Lip 27, 2010 18:10 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

uniek73 napisał:
Nie wiem co to jest steam cloud i nie wiem gdzie to coś się znajduje.
Byłby ktoś tak miły i powiedział gdzie i co to jest? :<

Steam Cloud to usługa Steama polegająca na tym ze przesyłasz ustawienia gry do serwera Steam jeśli uruchomisz grę na innym komputerze pobrane będą te ustawienia. W Bibliotece zaznacz PPM (prawym przyciskiem myszy) grę>Właściwości>Aktualizacje i tam powinna być opcja Steam Cloud

_________________
Image
Yay!
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailOdwiedź stronę autora
uniek73
Świeży Headcrab



Dołączył: 27 Lip 2010




PostWysłany: Sro Lip 28, 2010 12:23 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nie wiem czy zauważyłeś co dopisałem do poprzedniego posta... znalazłem to.

Ale, wie ktoś czy da się usunąć te pliki przesłane do serwera?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Jacek
Młody Headcrab



Dołączył: 20 Sie 2007
Skąd: Zamość



PostWysłany: Sro Lip 28, 2010 14:44 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Na fullbrighta jest rozwiązanie, ale to co Valve nawyprawiało przy apdejtach jest nieprofesjonalne...

Trzeba wypakować oryginalne mapy z pliku "Half-Life 2 content.gcf" (dzieki bogu Valve nie usunęło ich) i wsadzić je do katalogu HL2, tak by HL2 ładował je zamiast nowych, znajdujących się w pliku "half-life 2 2007 base content.gcf". U mnie jak dotąd działa.

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu GaduMSN Messenger
uniek73
Świeży Headcrab



Dołączył: 27 Lip 2010




PostWysłany: Sro Lip 28, 2010 16:10 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

.gcf =/= .rar
także widzę że nie będzie to normalne wypakowywanie.

Mógłbym poprosić o jakieś instrukcje?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Zyper
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 03 Lis 2008




PostWysłany: Sro Lip 28, 2010 16:40 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

GCFScape
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
uniek73
Świeży Headcrab



Dołączył: 27 Lip 2010




PostWysłany: Nie Sie 01, 2010 18:08 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

hmm, może i zadziałało, ale podczas rozpakowywania mapy od rozdziału ravenholm (wyłączając go) występują errory i nie da się uruchomić dalszych capterów.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Zyper
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 03 Lis 2008




PostWysłany: Nie Sie 01, 2010 18:08 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Przekopiuj też models, textures i tym podobne.

...
ALBO WIEM!
Pszekopiui wszysko!
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Fr0styyy.
Bad Company 2 Headcrab
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 03 Maj 2007
Skąd: Stargard Szczeciński

Steam ID: marco562

PostWysłany: Pon Sie 09, 2010 14:25 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Zapisz grę i wklej do konsoli

Kod:
sv_cheats 1
mat_fullbright 0
sv_cheats 0


Powinno załatwić problem.

_________________
ImageImage
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
hex
Świeży Headcrab



Dołączył: 10 Lut 2010




PostWysłany: Pią Sie 13, 2010 18:07 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nie tylko ty masz taki problem. Wiele osób już zamieściło na forum steam'a w temacie ** Half Life 2 - Bug Report Thread ** taki sam bądź podobny/gorszy problem. Po aktualizacji HL2 na nowy silnik source dostaliśmy masę bugów, które teraz zrobiły z naszej ulubionej gry taką niby-betę. Niestety trzeba czekać na nowe aktualizacje, które poprawią te błędy.

PS: HL2 EP1 również dostał niewielką dawkę bugów, ale nie aż tak wielką, jak HL2.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
kasownik
Świeży Headcrab



Dołączył: 04 Wrz 2010




PostWysłany: Sob Wrz 04, 2010 00:40 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja mam takie zapytanie aż mi głupio ale cóż na pirackich wersjach nie ma tego bugu z tymi cieniami ?Bo trochę mnie to irytuje że wydałem kasę a oni robią że mnie frajera bo gra wygląda gorzej niż w 2004roku jak grałem 1 raz ...
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Sob Wrz 04, 2010 09:38 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

kasownik napisał:
[...]

Przenieśli na nowy silnik i są problemy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)