Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 Problem z modyfikacjami do HL2 Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
beziko
Świeży Headcrab



Dołączył: 07 Sty 2011


Steam ID: beziko

PostWysłany: Pią Sty 07, 2011 12:31 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam. Od 3 dni zaczął się dziwny problem z modami do podstawowego HL2. Kiedy mam ustawiony jakikolwiek AA, to strasznie tnie się każda (gdzieś ok. 7-20 klatek). Nigdy nie miałem takiego problemu, a HL2 chodzi płynnie i bez żadnych komplikacji. Mam nadzieję, że znajdę tu pomoc Smutny
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Konrad Elite
Stary Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 08 Cze 2009
Skąd: Phobos

Steam ID: kondzio95
Xfire: wywalcie tą rubrykę bo Woozie za jego pomocą kontroluje Elektryka!
PostWysłany: Pią Sty 07, 2011 12:53 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

beziko napisał:
Witam. Od 3 dni zaczął się dziwny problem z modami do podstawowego HL2. Kiedy mam ustawiony jakikolwiek AA, to strasznie tnie się każda (gdzieś ok. 7-20 klatek). Nigdy nie miałem takiego problemu, a HL2 chodzi płynnie i bez żadnych komplikacji. Mam nadzieję, że znajdę tu pomoc Smutny

Podaj specyfikacje swojego sprzętu

_________________
Image
Yay!
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailOdwiedź stronę autora
beziko
Świeży Headcrab



Dołączył: 07 Sty 2011


Steam ID: beziko

PostWysłany: Pią Sty 07, 2011 14:27 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nie widzę zbytniego sensu podawania tego, ale skoro chcesz:

Karta graficzna: NVIDIA GeForce GTX 460 x2 SLI
Procesor: AMD Phenom II X4 Black Edition 3200 MHz
4GB Ram

Więcej chyba podawać nie muszę, a jak już pisałem, wcześniej bez problemu chodziły mody. Nawet na tym samym sprzęcie.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Pią Sty 07, 2011 14:46 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Defragmentacja plików gry, dysku, ew. reinstalacja moda.
Podkręć detale, czasem Source poddaje się zasadzie "Im gorzej działa tym lepiej działa.".
Powiedz też jaki to mod, source od jakiegoś czasu jest na Orange Box i może być problem ze starszymi modami.
Albo source nie ogarnia zasobów twojego komputera (miło widzieć że ktoś używa grzałki Nvidii).
Jakiś fix do twojego procka, z tego co pamiętam CSS miał problem z wielordzeniowymi AMD przez co gra po sieci kończyła się banem od admina z powodu speedhacka.
A sens podawania specyfikacji jest taki, że nigdy nie wiadomo czy ktoś gra na Commodore 64 czy Tianhe-IA.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
beziko
Świeży Headcrab



Dołączył: 07 Sty 2011


Steam ID: beziko

PostWysłany: Pią Sty 07, 2011 17:02 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Robiłem reinstalacje modów i nic nie dało to. Przy wyłączonym AA w ogóle się nie tnie, dlatego myślę, że coś mu z tym nie pasuje, ale nie wiem co Smutny

A już pisałem przecież do góry, że wszystkie na podstawie HL2 np.:

Zombie Panic: Source
Synergy
HL2: Riot Act
Rock 24
itd...
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Pią Sty 07, 2011 17:59 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nie wiem jak to możliwe przy takiej konfiguracji, może po prostu nie wydala?
W innych grach występowały podobne spadki wydajności czy tylko w modach do HL2?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
czolko
Młody Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 02 Lis 2009




PostWysłany: Pią Sty 07, 2011 19:45 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Rada jest według mnie jedna:

wyłącz AA i masz po problemie
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Pią Sty 07, 2011 21:46 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

czolko napisał:
Rada jest według mnie jedna:

wyłącz AA i masz po problemie

Cóż, ja przy takim sprzęcie nigdy bym nie zszedł poniżej maksymalnych ustawień graficznych...
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
beziko
Świeży Headcrab



Dołączył: 07 Sty 2011


Steam ID: beziko

PostWysłany: Pią Sty 07, 2011 22:43 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Kriss napisał:
Nie wiem jak to możliwe przy takiej konfiguracji, może po prostu nie wydala?
W innych grach występowały podobne spadki wydajności czy tylko w modach do HL2?


Tylko w modach do HL2. Nawet sam HL2 chodzi dobrze.

Bez AA mi się trochę źle gra, bo nie jestem przyzwyczajony na tym silniku Język

EDIT: Chyba odkryłem problem. Mody mają jakiś problem z SLI. Wyłączyłem AA i włączyłem ustawienia na karcie 16x SLI i działa bez problemu.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
mexis
Świeży Headcrab



Dołączył: 31 Mar 2011




PostWysłany: Czw Mar 31, 2011 11:16 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

mam pytanie dlaczego te stare smody nie dzałajom a te nowe np underhell dzała bo nie wiem czemu Gordon z piekła rodem
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Magpie
Gonarch



Dołączył: 02 Maj 2007
Skąd: Stroggos



PostWysłany: Czw Mar 31, 2011 11:26 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

mexis napisał:
mam pytanie dlaczego te stare smody nie dzałajom a te nowe np underhell dzała bo nie wiem czemu Gordon z piekła rodem

Podejrzewam, że dlatego.

ps. zainwestuj w słownik albo korki z polskiego Uśmiechnięty
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Sorcerer
Najstarszy z Headcrabów



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Gallifrey

Steam ID: - Sorcerer -

PostWysłany: Czw Mar 31, 2011 11:26 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mogą to być mody stworzone przed ostatnią aktualizacją. (Tą co wprowadziła m.in. polski język do HL2).

_________________
Image

Wędruję ku tęczy przez czas i przestrzeń. Uśmiechnięty
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)