Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 Mod Ravenholm Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
JANOsik
Dojrzały Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 25 Cze 2008
Skąd: Radość

Steam ID: janusz96

PostWysłany: Pon Sty 31, 2011 13:49 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Cześć. Mam pytanie. Jak rozpakować mod do HL2 Ravenholm (czeski),aby w niego zagrać?

_________________
zawsze wiem co napisać, no prawie
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Woozie
Apple Headcrab



Dołączył: 15 Gru 2007
Skąd: Lost Heaven

Steam ID: kubastr11
Xfire: wywalcie tą rubrykę, i tak do niej wpisują same pierdoły
PostWysłany: Pon Sty 31, 2011 14:07 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

steam/steamapps/sourcemods

Po wgraniu zresetuj Steama.

_________________
おはようございます、ジェイコブです!
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
JANOsik
Dojrzały Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 25 Cze 2008
Skąd: Radość

Steam ID: janusz96

PostWysłany: Pon Sty 31, 2011 14:14 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

no, właśnie szedłem tym torem,że steam/steamapps/coś innego
Co potem jak zresetuje Steam. Co uruchomić?

_________________
zawsze wiem co napisać, no prawie
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Woozie
Apple Headcrab



Dołączył: 15 Gru 2007
Skąd: Lost Heaven

Steam ID: kubastr11
Xfire: wywalcie tą rubrykę, i tak do niej wpisują same pierdoły
PostWysłany: Pon Sty 31, 2011 14:39 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Powinieneś mieć "Ravenholm" czy coś w ten deseń w Bibliotece gier. Nie wiem, nie grałem.

_________________
おはようございます、ジェイコブです!
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
JANOsik
Dojrzały Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 25 Cze 2008
Skąd: Radość

Steam ID: janusz96

PostWysłany: Pon Sty 31, 2011 15:00 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

dzięki. Sprawdzę wieczorem.
Czyli co steam/steamapps/sourcemods i wszystkie mody tak rozpakowywac?

_________________
zawsze wiem co napisać, no prawie
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Woozie
Apple Headcrab



Dołączył: 15 Gru 2007
Skąd: Lost Heaven

Steam ID: kubastr11
Xfire: wywalcie tą rubrykę, i tak do niej wpisują same pierdoły
PostWysłany: Pon Sty 31, 2011 15:44 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Owszem.

_________________
おはようございます、ジェイコブです!
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
JANOsik
Dojrzały Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 25 Cze 2008
Skąd: Radość

Steam ID: janusz96

PostWysłany: Wto Lut 01, 2011 00:54 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dobrze,rozpakowałem go tam,zainstalowałem i na samym początku widać kolesia stojącego przy ogniu,ktoś mówi do niego jedno zdanie i nic się potem nie dzieje.Czy to jakiś błąd czy coś trzeba zrobić? Jak ktoś grał w tego moda to pewnie wie.

_________________
zawsze wiem co napisać, no prawie
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
JANOsik
Dojrzały Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 25 Cze 2008
Skąd: Radość

Steam ID: janusz96

PostWysłany: Wto Lut 01, 2011 12:03 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Okej, nie potraficie mi pomóc trudno. Przynajmniej polećcie jakiegoś innego dobrego moda.

_________________
zawsze wiem co napisać, no prawie
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Knight
Stary Headcrab



Dołączył: 31 Sty 2008
Skąd: Lublin

Steam ID: Knight5002

PostWysłany: Wto Lut 01, 2011 12:15 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Prawdopodobnie mod nie działa prawidłowo po zmianie silnika graficznego Hl2 na nowy, więc polecam użyć porady z tąd: Fixes & Updates For Broken Mods http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=1289845

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Magpie
Gonarch



Dołączył: 02 Maj 2007
Skąd: Stroggos



PostWysłany: Wto Lut 01, 2011 13:21 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

JANOsik napisał:
Dobrze,rozpakowałem go tam,zainstalowałem i na samym początku widać kolesia stojącego przy ogniu,ktoś mówi do niego jedno zdanie i nic się potem nie dzieje.Czy to jakiś błąd czy coś trzeba zrobić? Jak ktoś grał w tego moda to pewnie wie.

To jest błąd spowodowany przejściem HL2 na silnik OB. Albo napraw wg tego linka, co podał Knight albo po prostu wgraj następną mapę w konsoli. Reszta map z tego co wiem działa normalnie.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
JANOsik
Dojrzały Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 25 Cze 2008
Skąd: Radość

Steam ID: janusz96

PostWysłany: Wto Lut 01, 2011 15:14 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

W tym linku jest mnóstwo możliwości, co mam wybrać?Jak następną mapę skoro dopiero zaczynam grę i nie mogę innej.

_________________
zawsze wiem co napisać, no prawie
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Magpie
Gonarch



Dołączył: 02 Maj 2007
Skąd: Stroggos



PostWysłany: Wto Lut 01, 2011 16:24 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

JANOsik napisał:
Jak następną mapę skoro dopiero zaczynam grę i nie mogę innej.

Opcje -> Klawiatura -> Zaawansowane -> Uruchom konsolę
Wciskasz tyldę, masz konsolę. Wpisz w niej "sv_cheats 1", a potem "map". Pokaże ci się lista map, wybierz mapę "Ravenholm01" i wciśnij enter. Tadam!
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
JANOsik
Dojrzały Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 25 Cze 2008
Skąd: Radość

Steam ID: janusz96

PostWysłany: Sro Lut 02, 2011 13:00 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Namawiasz mnie do cheatów. Ja bym jednak wolał to rozwiązać naprawiając którymś z tych patchów w linku tam.Którym?

_________________
zawsze wiem co napisać, no prawie
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Ridzu
Stary Headcrab



Dołączył: 15 Lis 2008
Skąd: Birmingham

Steam ID: Rhidge

PostWysłany: Sro Lut 02, 2011 15:17 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

JANOsik napisał:
Namawiasz mnie do cheatów. Ja bym jednak wolał to rozwiązać naprawiając którymś z tych linków tam, tylko nie wiem którym.


To żaden cheat, to tylko komenda na przeskok z jednej durnej mapki na następną, i chyba nawet nie jest wymagane te "sv_cheats 1" tylko same "map <nazwa mapy>"
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu GaduMSN Messenger
Magpie
Gonarch



Dołączył: 02 Maj 2007
Skąd: Stroggos



PostWysłany: Sro Lut 02, 2011 15:33 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

JANOsik napisał:
Namawiasz mnie do cheatów.

Tak, oczywiście, dostaniesz za to bana na Steamie, a Newell przyjdzie do twojego domu i wybije zęby twojemu chomikowi.
To nie jest żaden cheat tylko normalna komenda...

JANOsik napisał:
Ja bym jednak wolał to rozwiązać naprawiając którymś z tych patchów w linku tam.Którym?

A taki problem zjechać na dół strony i znaleźć tytuł "Ravenholm"?

Cytat:
Ravenholm
Bugs: Cannot turn or look around.
Fix: In gameinfo.txt, change SteamAppID to 215. Copy \bin folder from half-life 2 content.gcf from Download Link in post #1. (Thanks to SilverMink for the fix.)
Comment: NPC-scripts work fine. (Thanks to pizzahut for this info.)
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
JANOsik
Dojrzały Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 25 Cze 2008
Skąd: Radość

Steam ID: janusz96

PostWysłany: Czw Lut 03, 2011 13:04 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Z@yebeasty mod, jakieś podobne do tego polecacie?

_________________
zawsze wiem co napisać, no prawie
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Woozie
Apple Headcrab



Dołączył: 15 Gru 2007
Skąd: Lost Heaven

Steam ID: kubastr11
Xfire: wywalcie tą rubrykę, i tak do niej wpisują same pierdoły
PostWysłany: Czw Lut 03, 2011 13:54 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Tak.

http://www.moddb.com/mods?filter=t&=Search&kw=Search+...&released=def&style=def&theme=def&game=61&type=def

Czy ty, kolego, nie potrafisz szukać? Jest tyle epickich modów do HL, że głowa mała, wszystkich ci tu nie wymienimy. A jak ci tak bardzo zależy, to się zapchaj modem City 17.

_________________
おはようございます、ジェイコブです!
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
Debosy
Headcrab ALL in one



Dołączył: 23 Maj 2007
Skąd: Kraków



PostWysłany: Czw Lut 03, 2011 14:57 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

JANOsik napisał:
Z@yebeasty mod, jakieś podobne do tego polecacie?


Najlepsza polska strona traktująca o modach singleplayerowych.
Zajrzyj tam , znajdziesz tego tysiące, a wszystko zrecenzowane:


http://www.grinder74.com/

_________________
www.samochodyswiata.pl
www.gtasite.pl
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
JANOsik
Dojrzały Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 25 Cze 2008
Skąd: Radość

Steam ID: janusz96

PostWysłany: Czw Lut 03, 2011 22:19 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Co w sytuacji kiedy wczytuje w trakcie gry kolejny etap i nie może wczytać? (czekam i nic)
ROZWIĄZAŁEM TO W TEN SPOSÓB,ŻE wpisałem w konsoli Ravenholm13 (bo zauważyłem,że w ten co ostatnio grałem i się zaciął to Ravenholm12).Powiodło się, z tymże nie włącza mi latarki i straciłem bronie,a jak po chwili znajdę jakąś to nie widać ile mam amunicji.Jak się skończy amunicja nie mam nawet łomu. Nie widać też ile mam życia.Jak to rozwiązać?

_________________
zawsze wiem co napisać, no prawie
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
czolko
Młody Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 02 Lis 2009




PostWysłany: Pią Lut 04, 2011 12:24 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

nie masz HEV-u. wpisz sobie sv_cheats 1 i impulse 101. będziesz miał wszystkie bronie i hev.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)