Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 Wysoki ping od ostatniego update? Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
Fr0styyy.
Bad Company 2 Headcrab
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 03 Maj 2007
Skąd: Stargard Szczeciński

Steam ID: marco562

PostWysłany: Pon Wrz 17, 2007 19:20 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam.

Otóż mam taki cholernie dręczący mnie problem, mianowicie na moich ulubionych zagranicznych serwerach, ping podskoczył mi z ok. 70-80 do 160 :O

Gram na tych serwerach od 2 lat i maksymalny ping to 90, ale żeby 160!?

Chyba to wina Steam Community, wiecie, jak temu zaradzić?

Zmiana rate nie działa, gram z rate 25000, cl_cmdrate 100, cl_updrate 100

_________________
ImageImage
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
Stefan
Stary Headcrab



Dołączył: 04 Cze 2007
Skąd: Ze Sparty

Steam ID: Stefan
Xfire: blade515
PostWysłany: Pon Wrz 17, 2007 20:28 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja też tak mam. We wszystkich grach mam podwyższony ping.Mam nadzieje że to sie zmieni.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Mateusz ARGH ZOMBIE!
Stary Headcrab



Dołączył: 25 Cze 2007




PostWysłany: Pon Wrz 17, 2007 20:51 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

a w czym wam to przeszkadza? ja mam czasami aż 200 i nie mam lagów
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
meJKu
Zombine elite
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 02 Maj 2007




PostWysłany: Pon Wrz 17, 2007 20:53 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mateusz jak już nie masz nic mądrego do powiedzenia to się nie wypowiadaj -_-

Hydro wg. to wina SC i będziesz musiał poczekać aż Valve z tym coś zrobi, ale mogę się mylić.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Getai Daktu
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 02 Maj 2007




PostWysłany: Pon Wrz 17, 2007 21:11 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

O yeach! O yeach!!!! Witamy w klubie, może zaserwować panu laga? A może posili sie pan daniem głównym, mamy pieczone 200, 300, 400 i 500, jako członek klubi lagowego dostanie pan odnas także zestaw pingu w wysokości 600 700 i 800 taka promocja.

Jeśli nic z tym nie zrobią radzę się przyzwyczajać i poczuć ból, jaki ja odczówam gdy wymiatają mnie z serwerów z powodu pingu.

_________________
ImageImage
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
krejzolek
Młody Headcrab



Dołączył: 05 Lip 2007
Skąd: inąd

Steam ID: mi33
Xfire: mi33
PostWysłany: Pon Wrz 17, 2007 21:40 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

A ja mam czasami ping 1337 i wtedy to dopiero wymiatam Gordon jest trendi

A tak na serio to - nie wiem jak w CS:S ale w 1.6 oprocz spadku o jakies 10 fps (ah ten celeron) zauważyłem, że na głownie niemieckich serwerach już nie da się grać z powodu pingu. Loss i choke w normie...

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Tytanowy Janusz
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 11 Cze 2007




PostWysłany: Pon Wrz 17, 2007 21:57 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

O YEAH!!! Ja nie mam takiego problemu! O YEAH!
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kazio
Dojrzały Headcrab
Ostrzeżenia: 1


Dołączył: 27 Maj 2007
Skąd: Z Torunia oczywiście

Steam ID: Prawdopodobnie Kazio.

PostWysłany: Wto Wrz 18, 2007 08:53 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja też żadnych lagów nie mam, ale z chęcią chciałbym skosztować ping 1337 Oczko

_________________
Chętnie chciałbym mieć coś w podpisie.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
zEB
Uber Metalowy Headcrab



Dołączył: 15 Kwi 2007




PostWysłany: Wto Wrz 18, 2007 09:37 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Cytat:
Mateusz jak już nie masz nic mądrego do powiedzenia to się nie wypowiadaj -_-

To by się w ogóle musiał przestać wypowiadać Bardzo szczęśliwy

P.S. Valve trochę namieszało, ale problem nie dotyczy wszystkich serwerów i nie wszystkich graczy. Tylko niektórych graczy na niektórych serwach. Tymczasowo musisz zmienić chyba serwer Oczko
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
bLiNd
Ślepy headcrab



Dołączył: 09 Sie 2007
Skąd: Olsztyn

Steam ID: blindvampire

PostWysłany: Wto Wrz 18, 2007 09:44 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

zEB napisał:

P.S. Valve trochę namieszało, ale problem nie dotyczy wszystkich serwerów i nie wszystkich graczy. Tylko niektórych graczy na niektórych serwach. Tymczasowo musisz zmienić chyba serwer Oczko


Jeśli tak, to równie dobrze może to nie być wina steama. No chyba, że Valve się przyznało?

_________________
Powered by Debian GNU/Linux.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
Rafq_77
Świeży Headcrab



Dołączył: 16 Wrz 2007
Skąd: Szczecin

Steam ID: K.I.A.
Xfire: rafq77
PostWysłany: Wto Wrz 18, 2007 12:47 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

no u mnie te cholerne choke'i sa w gorze strzelam i nic! Bardzo szczęśliwy ale co gorsza od tego update'a nie widze serwerow ;/ tzn sa "poszarpane" nie wszystkie sie pokazuja, nawet w favoritach Zmięszany Gordon

_________________
B QL

Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu GaduTlen komunikator
krejzolek
Młody Headcrab



Dołączył: 05 Lip 2007
Skąd: inąd

Steam ID: mi33
Xfire: mi33
PostWysłany: Wto Wrz 18, 2007 16:08 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dzisiaj wyszedł kolejny update, FPSy w gorę - ping w doł. Podoba mi się Oczko

_________________
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
AwM
Fast headcrab



Dołączył: 01 Maj 2007
Skąd: Limanowa

Steam ID: awm591
Xfire: awm505
PostWysłany: Wto Wrz 18, 2007 16:26 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

krejzolek napisał:
Dzisiaj wyszedł kolejny update, FPSy w gorę - ping w doł. Podoba mi się Oczko

A TF2 chodzi jak z d***, kilka serwerów z pingiem poniżej 100 i strasznie mało fps.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
CzajnikGrozy
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 03 Maj 2007
Skąd: Łódź

Steam ID: (sc).com/id/CzajnikGrozy

PostWysłany: Wto Wrz 18, 2007 17:13 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja w ogóle nie mam lagów gdy gram w coś po sieci.

_________________
Image
Co ja tutaj robię?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
bLiNd
Ślepy headcrab



Dołączył: 09 Sie 2007
Skąd: Olsztyn

Steam ID: blindvampire

PostWysłany: Wto Wrz 18, 2007 17:39 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

MatiZ napisał:
Ja w ogóle nie mam lagów gdy gram w coś po sieci.


Nie ty jeden. Dlatego jakoś ciężko mi uwierzyć, by to była wina ostatniej aktualizacji. Trzeba się raczej zastanowić, jakie są zależności między osobami z lagami. Może neostrada? ;P

_________________
Powered by Debian GNU/Linux.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
CzajnikGrozy
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 03 Maj 2007
Skąd: Łódź

Steam ID: (sc).com/id/CzajnikGrozy

PostWysłany: Wto Wrz 18, 2007 17:46 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

bLiNd napisał:
MatiZ napisał:
Ja w ogóle nie mam lagów gdy gram w coś po sieci.


Nie ty jeden. Dlatego jakoś ciężko mi uwierzyć, by to była wina ostatniej aktualizacji. Trzeba się raczej zastanowić, jakie są zależności między osobami z lagami. Może neostrada? ;P

Zapewne neo właśnie ale ja neo nie mam.

_________________
Image
Co ja tutaj robię?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Fr0styyy.
Bad Company 2 Headcrab
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 03 Maj 2007
Skąd: Stargard Szczeciński

Steam ID: marco562

PostWysłany: Sro Wrz 19, 2007 16:24 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Wątpię, że to neo, mam neo o 1,5 roku, i nigdy wcześniej czegoś takiego nie było (:O)

A ten update, cóż, chyba nie działa.

_________________
ImageImage
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
Tytanowy Janusz
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 11 Cze 2007




PostWysłany: Pią Wrz 21, 2007 16:42 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Chyba znalazłem rozwiązanie. Steam się updatuje! Najedźcie myszką na ikonę steam w trayu. I powinniście zobaczyć np.

Steam - downloading at 10.00 kb/s (czy coś takiego)

Ja bynajmniej przez to miałem duży ping,

Aha i czym się różni ping od lagu? O ile w ogóle.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
bLiNd
Ślepy headcrab



Dołączył: 09 Sie 2007
Skąd: Olsztyn

Steam ID: blindvampire

PostWysłany: Pią Wrz 21, 2007 16:48 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Lag to jest opóźnienie między pakietami wysłanymi, a odebranymi. Ping, to zaś program, do sprawdzania wielkości tego opóźnienia.

_________________
Powered by Debian GNU/Linux.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
CzajnikGrozy
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 03 Maj 2007
Skąd: Łódź

Steam ID: (sc).com/id/CzajnikGrozy

PostWysłany: Pią Wrz 21, 2007 17:02 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

bLiNd napisał:
Lag to jest opóźnienie między pakietami wysłanymi, a odebranymi. Ping, to zaś program, do sprawdzania wielkości tego opóźnienia.

Od kiedy ping to program?

_________________
Image
Co ja tutaj robię?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)