Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 Czy Half-Life 2 odpali? Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
donio3ddd
Świeży Headcrab



Dołączył: 30 Lip 2012
Skąd: Z naprzeciwka monitora ;)

Steam ID: Donio3d
Xfire: Brak
PostWysłany: Pon Lip 30, 2012 14:44 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

No a więc tak jak w temacie czy Half Life 2 odpali na moim kompie Gordon jest trendi

Microsoft Windows XP professional dodatek service pack 3, 2.60 GHz,512 mb ram,256 mb grafiki. Karta graficzna RADEON Family.


No więc odpali ? I czy będą lagi ?
Z góry dzięki za odpowiedź. Szczęsliwy Gordon
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Pon Lip 30, 2012 15:17 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Podałeś tyle informacji...

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Maxoss
Stary Headcrab



Dołączył: 15 Sty 2012




PostWysłany: Pon Lip 30, 2012 15:27 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Masz bana na Google?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Sorcerer
Najstarszy z Headcrabów



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Gallifrey

Steam ID: - Sorcerer -

PostWysłany: Pon Lip 30, 2012 15:36 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

U mnie chodził na takim sprzęcie. Nawet na nieco wolniejszym. A co do Google, to zawsze lepiej zamiast czytać o wymaganiach sprzętowych zapytać kogoś konkretnie. Sporo firm zaniża takie informacje.

_________________
Image

Wędruję ku tęczy przez czas i przestrzeń. Uśmiechnięty
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Retosik
Stary Headcrab



Dołączył: 25 Gru 2010




PostWysłany: Pon Lip 30, 2012 15:38 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mam czarny komputer, procesor intel i kartę nvidia. Pójdzie mi gta?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
donio3ddd
Świeży Headcrab



Dołączył: 30 Lip 2012
Skąd: Z naprzeciwka monitora ;)

Steam ID: Donio3d
Xfire: Brak
PostWysłany: Pon Lip 30, 2012 15:42 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dzięki Sorcerer chociaż jeden . A poza tym jak twierdzicie że za mało info to może powiedzcie co mam wam jeszcze dopisać ? A nie ...
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Retosik
Stary Headcrab



Dołączył: 25 Gru 2010




PostWysłany: Pon Lip 30, 2012 15:45 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Model karty graficznej, bo napisałeś firmę. Ale raczej ci pójdzie.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
Elektryk
Headcrab pod napięciem



Dołączył: 26 Sty 2009
Skąd: Świętochłowice

Steam ID: elektryk91
Xfire: wywalcie tą rubrykę bo Woozie tak każe!
PostWysłany: Pon Lip 30, 2012 15:47 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Sorcerer napisał:
Sporo firm zawyża takie informacje.

There, I Fixed It.

_________________
Chcesz być zawsze na bieżąco z wiadomościami o Valve?
http://www.facebook.com/encyklopediaborealis
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
donio3ddd
Świeży Headcrab



Dołączył: 30 Lip 2012
Skąd: Z naprzeciwka monitora ;)

Steam ID: Donio3d
Xfire: Brak
PostWysłany: Pon Lip 30, 2012 15:56 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Karta graficzna (Spis) :

Nazwa:RADEON9600 Family (Microsoft Corporation)
Producent:ATI Technoilogies Inc.
Typ mikroukładu: RADEON 9600 XT AGP (0X4152)
Typ konwertera DAC: Internal DAC(400MHz)
Przybl. całk. il. pamięci: 256.0 MB


EDIT : Będzie lagać ??
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Pon Lip 30, 2012 16:35 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

donio3ddd napisał:

EDIT : Będzie lagać ??

W kampanii ping sięga góra 5ms więc lagów być nie powinno.
Tak, kampania to serwer jednoosobowy, Source z tego słynie.

Oczywiście ja rozumiem że piekielnie trudno jest zrozumieć różnicę między LAG (opóźnienie między klientem a serwerem) a przycinkami, ścinkami czy niskim framerate ale odpowiadam zgodnie z prawdą, nie podoba się, używaj odpowiednich pojęć.

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Gecko
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 3


Dołączył: 12 Cze 2009




PostWysłany: Pon Lip 30, 2012 16:41 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mistrzem w lagowaniuw SP jest i tak Diablo 3 Język
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
bLiNd
Ślepy headcrab



Dołączył: 09 Sie 2007
Skąd: Olsztyn

Steam ID: blindvampire

PostWysłany: Pon Lip 30, 2012 16:43 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Kriss napisał:
[W kampanii ping sięga góra 5ms więc lagów być nie powinno.
Tak, kampania to serwer jednoosobowy, Source z tego słynie.

Oczywiście ja rozumiem że piekielnie trudno jest zrozumieć różnicę między LAG (opóźnienie między klientem a serwerem) a przycinkami, ścinkami czy niskim framerate ale odpowiadam zgodnie z prawdą, nie podoba się, używaj odpowiednich pojęć.


Daruj sobie. Nie każdy musi się znać na pojęciach z dziedziny informatyki http://webmastera.republika.pl/ . Dla wielu lag w grze multiplayerowej i singleplayerowej to to samo. Tu i tu objawia się w podobny sposób, gra się przycina. Skoroś taki mądry, to powinieneś się domyślić, o co chodzi autorowi tematu. Jeśli nie potrafisz odpowiedzieć więc na jego pytanie (niezależnie od słów których użył do jego sformułowania) to nie pisz nic.

PS. pisanie na temat dotyczy wszystkich.

_________________
Powered by Debian GNU/Linux.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Pon Lip 30, 2012 16:49 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

bLiNd napisał:
Daruj sobie. Nie każdy musi się znać na pojęciach z dziedziny informatyki. Dla wielu lag w grze multiplayerowej i singleplayerowej to to samo. Tu i tu objawia się w podobny sposób, gra się przycina. Skoroś taki mądry, to powinieneś się domyślić, o co chodzi autorowi tematu. Jeśli nie potrafisz odpowiedzieć więc na jego pytanie (niezależnie od słów których użył do jego sformułowania) to nie pisz nic.

Drogi mój, ja doskonale rozumiem o co chodziło autorowi ale w tak podstawowym pojęciu jak różnica między FPS a PING nie mogę po prostu odpuścić, poprzednia wersja posta miała brzmieć "jak nie przegniesz z detalami to nie przytnie" ale postanowiłem chociaż spróbować kolejnego nauczyć...
Mam prawo udawać nauczyciela i poprawiać tak podstawowe pojęcia, chyba regulamin tego nie zabrania?

Gecko napisał:
Mistrzem w lagowaniuw SP jest i tak Diablo 3 Język

Diablo II lata temu, po coś powstał build LAGROMANCER Bardzo szczęśliwy

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
bLiNd
Ślepy headcrab



Dołączył: 09 Sie 2007
Skąd: Olsztyn

Steam ID: blindvampire

PostWysłany: Pon Lip 30, 2012 17:00 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Regulamin nie musi wszystkiego obejmować, są to tylko wskazówki w najbardziej podstawowych kwestiach.

Gość nie pyta się czym jest lag, tylko czy gra mu pójdzie na konfiguracji, którą przestawił. Najpierw nie odpowiedziałeś, bo według Ciebie za mało danych podał, a gdy podał więcej, to zamiast mu odpowiedzieć, to czepiasz się jednego słowa którego użył. Gdybyś chociaż oprócz tego odpowiedział na jego pytanie, ale nie. Dla mnie to pisanie nie na temat, a czy jest to zgodne z regulaminem czy też nie proponuję sprawdzić samemu, szczególnie zwracając uwagę na drugie zdanie w punkcie 3 tegoż regulaminu.

_________________
Powered by Debian GNU/Linux.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Pon Lip 30, 2012 17:04 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

bLiNd napisał:
Regulamin nie musi wszystkiego obejmować, są to tylko wskazówki w najbardziej podstawowych kwestiach.

Gość nie pyta się czym jest lag, tylko czy gra mu pójdzie na konfiguracji, którą przestawił. Najpierw nie odpowiedziałeś, bo według Ciebie za mało danych podał, a gdy podał więcej, to zamiast mu odpowiedzieć, to czepiasz się jednego słowa którego użył. Gdybyś chociaż oprócz tego odpowiedział na jego pytanie, ale nie. Dla mnie to pisanie nie na temat, a czy jest to zgodne z regulaminem czy też nie proponuję sprawdzić samemu, szczególnie zwracając uwagę na drugie zdanie w punkcie 3 tegoż regulaminu.

Dobrze, już będę grzeczny :[

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
marcinoz97
Stary Headcrab



Dołączył: 26 Wrz 2011
Skąd: mam to wiedzieć?

Steam ID: Meowchin

PostWysłany: Pon Lip 30, 2012 19:23 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Spokojnie powinno płynnie działać.

Ale mam dwie uwagi:
Jest coś takiego jak wyszukiwarka internetowa (np. Google, Yahoo).
Rzecz druga : jak już na serio nie możesz nic znaleźć, to pisz w tym temacie, a nie zakładaj specjalnie nowego.

No i jeszcze: Kriss ma rację, lag a "ścinka" to nie to samo.

edit: Ah, i jeszcze przypomniało mi się: jeżeli nie wiesz, czy gra zadziała, najlepiej ją zainstaluj i sprawdź Oczko
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Sorcerer
Najstarszy z Headcrabów



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Gallifrey

Steam ID: - Sorcerer -

PostWysłany: Pon Lip 30, 2012 20:04 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ale to jest "pozostałe gry", a nie HL. Poza tym naprawdę straszne tu zamieszanie i czepianie się detali na zasadzie "ja wiem a ty nie wies lalalala"....


Więc prosiłbym żebyście na przyszłość skoncentrowali się na odpowiadaniu, a nie czepianiu.

_________________
Image

Wędruję ku tęczy przez czas i przestrzeń. Uśmiechnięty

Ostatnio zmieniony przez Sorcerer dnia Pon Lip 30, 2012 20:07, w całości zmieniany 1 raz
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
pawloki
Dojrzały Headcrab
Zbanowany


Dołączył: 18 Lip 2009




PostWysłany: Pon Lip 30, 2012 20:06 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ten czysty HL2 z 2004 jeszcze by chodził dobrze, ale teraz jeśli zainstalujesz steam i ściągnie ci najnowsze aktualizacje to nie ma szans.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autora
Woozie
Apple Headcrab



Dołączył: 15 Gru 2007
Skąd: Lost Heaven

Steam ID: kubastr11
Xfire: wywalcie tą rubrykę, i tak do niej wpisują same pierdoły
PostWysłany: Pon Lip 30, 2012 20:21 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Sorcerer napisał:
Ale to jest "pozostałe gry", a nie HL. Poza tym naprawdę straszne tu zamieszanie i czepianie się detali na zasadzie "ja wiem a ty nie wies lalalala"....


Więc prosiłbym żebyście na przyszłość skoncentrowali się na odpowiadaniu, a nie czepianiu.


Coś się popierniczyło panu moderatorowi, bo to właśnie jest dział o H-L! D:

@ontopic Jaki to procesor i jaki to model grafiki?

EDIT: Doczytałem, na tym Radku nie wiem czy pójdzie (silnik EP2 nie lubi się z tymi grafikami już), procesorowi szmocy raczej wystarczy.

_________________
おはようございます、ジェイコブです!
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
Magpie
Gonarch



Dołączył: 02 Maj 2007
Skąd: Stroggos



PostWysłany: Pon Lip 30, 2012 20:24 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ja ci powiem tak - u mnie HL2 i Ep 1 działały na maksymalnych detalach na Athlonie 1.35 GHz, 256 MB ramu i GeForce 4 64 mb. Rozbawiony Gordon Niestety była to bardziej mordęga niż granie, zawiechy niesamowite, loadingi trwające po 5 minut, niektóre tekstury itp się nie ładowały, wywalało grę do Windowsa bo komp się przegrzewał... Ale na minimalnych dało się grać w miarę płynnie. Mr. Green
Tyle że to było dobrych kilka lat temu, a teraz jak zauważył pawloki do Steama dodali różne bajery plus te uber aktualizacje silnika, także nie wiem jak to będzie. :/
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)