Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 Problem z multi . Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
donio3ddd
Świeży Headcrab



Dołączył: 30 Lip 2012
Skąd: Z naprzeciwka monitora ;)

Steam ID: Donio3d
Xfire: Brak
PostWysłany: Wto Lip 31, 2012 17:12 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam już z Orange Box'em Szczęsliwy Gordon

No więc mamy razem z kolegą Orange Box'a i chcemy zagrać w kampanie na mutli .
Podobno można to robić dzięki modowi Synergy . Ale ja jestem w tym zielony tak jak mój kolega . Mogli byście mi wyjaśnij jak go skonfigurować by zagrać z kolegą
w " Co-Op'a " .

Z góry dzięki za odpowiedź Gordon uśmiechnięty

_________________
Jest Donio3d Jest Luz .
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Retosik
Stary Headcrab



Dołączył: 25 Gru 2010




PostWysłany: Wto Lip 31, 2012 17:32 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Eeee... to ściągnijcie moda Synergy. Takie trudne? Sam sobie odpowiedziałeś.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
Sion
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 07 Cze 2009
Skąd: Kraków

Steam ID: Sion[PL]

PostWysłany: Wto Lip 31, 2012 17:32 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Żadna filozofia.

1.Ściągacie obaj Synergy.
2.Odpalacie serwer (najlepiej za pomocą Synerdy dedicated server w menu narzędzia)
- serwer stawia ten, który ma szybszy komputer i łącze (to chyba oczywiste)
- jeśli ten, który stawia serwer ma wewnętrzne IP to możecie połączyć się za pomocą np. hamachi
3.Gracie
4.??????
5.PROFIT!

A możecie też znaleźć jakiś pusty serwer, choć wtedy mogą się do was dołączać inni.

Rada ode mnie:
Lepiej najpierw przejdzcie HL`a pojedynczo. Synergy traci cały klimat "Gordonowatości".
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
donio3ddd
Świeży Headcrab



Dołączył: 30 Lip 2012
Skąd: Z naprzeciwka monitora ;)

Steam ID: Donio3d
Xfire: Brak
PostWysłany: Wto Lip 31, 2012 17:39 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Oky Sion rozumiem . Ale chodzi mi oto czy możesz mi to dokładniej wyjaśnić ... Naprawde jestem w tym zielony . Powiedz co ma pobrać i kliknąć ten co robi serwer a jak ma dołączyć ten drogi do serwera . Bardzo prosze ...

_________________
Jest Donio3d Jest Luz .
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
donio3ddd
Świeży Headcrab



Dołączył: 30 Lip 2012
Skąd: Z naprzeciwka monitora ;)

Steam ID: Donio3d
Xfire: Brak
PostWysłany: Wto Lip 31, 2012 17:45 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Retosik napisał:
Eeee... to ściągnijcie moda Synergy. Takie trudne? Sam sobie odpowiedziałeś.


Jesteś ślepy czy nie umiesz czytać ?

Pytałem JAK GO SKONFIGUROWAĆ

A ty mi wyjeżdżasz żebym go pobrał ...

_________________
Jest Donio3d Jest Luz .
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Maxoss
Stary Headcrab



Dołączył: 15 Sty 2012




PostWysłany: Wto Lip 31, 2012 17:59 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mod pobierasz stąd
Kod:
http://store.steampowered.com/app/17520/

a po pobraniu, powinien Ci się pojawić luźno w Bibliotece

Niestety nie wiem jak wygląda sprawa z tworzeniem serwera, więc w tej kwestii się nie wypowiadam.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Spaqin
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 24 Sty 2008
Skąd: Lublin

Steam ID: spagin1
Xfire: spagin
PostWysłany: Wto Lip 31, 2012 18:55 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Maxoss napisał:

Niestety nie wiem jak wygl�da sprawa z tworzeniem serwera, wi�c w tej kwestii si� nie wypowiadam.

Konfiguracja wyglą…da tak, że się™ naciska Utwórz Serwer i się tworzy. A potem się™ do niego dołą…cza. Jeś›li nie można dołączyć‡, najlepiej użyć Hamachi, nie trzeba nic wię™cej kombinować.

_________________
me napisał:
Spaqin: love is like doto
>multiplayer
>no tutorial
>for the first 200 times, you fail horribly
>then you get a slight idea how it works
>in free time you watch others do it professionally

Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
donio3ddd
Świeży Headcrab



Dołączył: 30 Lip 2012
Skąd: Z naprzeciwka monitora ;)

Steam ID: Donio3d
Xfire: Brak
PostWysłany: Wto Lip 31, 2012 19:12 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

WtF ! Spakin podaj linka do tego synergy . Moj jest bardziej skomplikowany niż bios ...

_________________
Jest Donio3d Jest Luz .
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
marcinoz97
Stary Headcrab



Dołączył: 26 Wrz 2011
Skąd: mam to wiedzieć?

Steam ID: Meowchin

PostWysłany: Wto Lip 31, 2012 22:11 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

1. Włącz Steam'a,
2. Wejdź w zakładkę "biblioteka",
3. W wyszukiwarce wpisz "synergy",
4. Wyszukaj,
5. Wybierz moda z listy wyszukanych pozycji,
6. Zainstaluj
Proste? Proste! Oczko

Potem skonfiguruj Hamachi (po instalacji postępuj zgodnie z wskazówkami wbudowanymi w program). Kolega musi dołączyć się do twojego serwera Hamachi.

Na koniec wystarczy uruchmić Synergy, utworzyć serwer, a kolega się do niego dołącza.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Spaqin
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 24 Sty 2008
Skąd: Lublin

Steam ID: spagin1
Xfire: spagin
PostWysłany: Sro Sie 01, 2012 11:50 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

BIOS też jest prosty w obsłudze, jeśli się wie, czego się szuka. To samo dotyczy konfiguracji - wystarczy trochę poczytać i wcisnąć dwa przyciski. Żadna filozofia, tylko znajomość angielskiego jest potrzebna :)

_________________
me napisał:
Spaqin: love is like doto
>multiplayer
>no tutorial
>for the first 200 times, you fail horribly
>then you get a slight idea how it works
>in free time you watch others do it professionally

Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Sro Sie 01, 2012 14:24 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Teraz EFI nadchodzi więc trochę inaczej będzie to wyglądać D:

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Woozie
Apple Headcrab



Dołączył: 15 Gru 2007
Skąd: Lost Heaven

Steam ID: kubastr11
Xfire: wywalcie tą rubrykę, i tak do niej wpisują same pierdoły
PostWysłany: Sro Sie 01, 2012 18:40 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Kriss napisał:
Teraz EFI nadchodzi więc trochę inaczej będzie to wyglądać D:


Chyba nadeszło... Wszystkie płyty z LGA 1155 oraz LGA 2011 są kontrolowane przez Unified EFI (UEFI), niestety producenci nie korzystają z jego udogodnień do tego stopnia, że wiele starszych płyt Gigabyte'a ma interfejs UEFI wyglądający jak... BIOS. Za to konfiguracja EFI jest śmiesznie prosta, opiera się na GUI kontrolowanym za pomocą myszy czy klawiatury i nawet newbie opierając się o instrukcję czy poradniki w Internecie sobie poradzi.

(Przepraszam za offtopic :<)

@topic: Tutaj znajduje się videotutorial obsługi Synergy Dedicated Server (po angielsku), mam nadzieję że ułatwi ci to postawienie serwera.

_________________
おはようございます、ジェイコブです!
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Sro Sie 01, 2012 19:42 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Woozie napisał:

Chyba nadeszło...

Nadejść nadeszło ale nim się wszyscy przesiądą na 1155/2011 to lata miną.

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
marcinoz97
Stary Headcrab



Dołączył: 26 Wrz 2011
Skąd: mam to wiedzieć?

Steam ID: Meowchin

PostWysłany: Czw Sie 02, 2012 23:36 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Ludzie nie będą się przesiadać, bo po roku Intel i tak wypuści kolejną platformę.
Offtop się robi Oczko
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
flandrowa
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 03 Lip 2010



Xfire: OSZCZĘDZAM RAM
PostWysłany: Pią Sie 03, 2012 08:50 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Kriss napisał:
Teraz EFI nadchodzi więc trochę inaczej będzie to wyglądać D:


Nigdy nie rozumiałem po co to komu - BIOS jest aż tak trudny w obsłudze czy jak?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Elektryk
Headcrab pod napięciem



Dołączył: 26 Sty 2009
Skąd: Świętochłowice

Steam ID: elektryk91
Xfire: wywalcie tą rubrykę bo Woozie tak każe!
PostWysłany: Pią Sie 03, 2012 09:51 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

flandrowa napisał:
Nigdy nie rozumiałem po co to komu - BIOS jest aż tak trudny w obsłudze czy jak?

Tak gdyż większość osób po prostu przeraża tekstowy interfejs. Boją się, że mogą popsuć trwale komputer bo niebieski ekran komputera kojarzy im się z działaniem na niskim poziomie. A gdy wprowadzi się nowy "kolorowy BIOS" to więcej osób bedzie mogło korzystać z tej cześci swojego komputera a dla części osób które już niego korzystają praca będzie przyjemniejsza (pozostała część najchętniej konfigurowałaby płytę główną za pomocą kart perforowanych więc ją pomińmy).

_________________
Chcesz być zawsze na bieżąco z wiadomościami o Valve?
http://www.facebook.com/encyklopediaborealis
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)