Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 Problem z Cinematic Mod 3 Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
jano900
Świeży Headcrab
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 09 Wrz 2012




PostWysłany: Sob Wrz 29, 2012 20:09 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mam problem z cinematic mod 3 (to jedyna wersja która by mi działała). Nie dość że nie ma character pimper to jak włączam grę jest logo valve i gra się wyłącza. Jak to naprawić bo znudził mi się zwykły hl2.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
marcinoz97
Stary Headcrab



Dołączył: 26 Wrz 2011
Skąd: mam to wiedzieć?

Steam ID: Meowchin

PostWysłany: Sob Wrz 29, 2012 21:14 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Stare Cinematic Mody nie działają z Half-Life'm na nowych wersjach silnika.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
jano900
Świeży Headcrab
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 09 Wrz 2012




PostWysłany: Sob Wrz 29, 2012 23:14 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jestem debilem pobrałem samego patcha. Na razie pobiorę nowszą wersje.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Sorcerer
Najstarszy z Headcrabów



Dołączył: 15 Maj 2007
Skąd: Gallifrey

Steam ID: - Sorcerer -

PostWysłany: Sob Wrz 29, 2012 23:50 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Jak pobierzesz i zainstalujesz, to pochwal się efektami.

_________________
Image

Wędruję ku tęczy przez czas i przestrzeń. Uśmiechnięty
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
jano900
Świeży Headcrab
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 09 Wrz 2012




PostWysłany: Nie Wrz 30, 2012 08:02 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Z moim kompem mogą być problemy ale skoro cod4 działa to czemu by nie to. Ale nie będę już się męczył z pobieraniem 11 bo to nie ma sensu.

Edit

Zauważyłem że cinematic mod daje nowe skiny broni. Jak ktoś dałby link do modeli tych broni do zwykłego half-life 2 to byłbym cholernie wdzięczny.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Nie Wrz 30, 2012 09:00 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

jano900 napisał:
Z moim kompem mogą być problemy ale skoro cod4 działa to czemu by nie to.

Oczywiściscie masz świadomość że CoD to jest zmodyfikowany silnik z 1999 roku a Cinematic Mod to modyfikacja wyciskająca ostatnie soki z silnika z 2004 roku?
Aktualnie z okolic 07-08, OBUpdate..

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
jano900
Świeży Headcrab
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 09 Wrz 2012




PostWysłany: Nie Wrz 30, 2012 09:38 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Nie ma co gadać dzisiaj to pobiorę i zobaczymy. Na razie jesteśmy przy temacie modeli broni z cinematic mod.

Pobrałem czwórkę działa teraz pobieram optional addona bo w zwykłym nie ma pimpera.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
DantePL
Młody Headcrab



Dołączył: 29 Maj 2007
Skąd: z Rzeszowa

Steam ID: }Dante{

PostWysłany: Nie Wrz 30, 2012 19:45 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Z lepszym lub gorszym skutkiem odpalisz każdą wersję. Ale w każdej wersji poniżej podajże 9 doświadczysz różnych "niedogodności". A to w ogóle się nie włączy, albo się będzie wysypywać, albo nie będzie pewnych efektów np. w EP2 itp. Poza tym, jeżeli masz tak biednego kompa, że sprawdzasz niskie wersje, to nawet jak wszystko będzie wyglądać w miarę OK to będziesz miał ciągłe crashe przy ładowaniu map. Dodatkowo, jeżeli tekstury w tak wysokiej rozdzielczości jak są w tym modzie odpalisz na Low czy Medium to będą wyglądały gorzej niż oryginalne na Low.

Wiem, że łatwo się mówi ale zastanów się nad upgradem kompa. Za ok 1000zł możesz złożyć budżetówkę (jak ja) z Intel i3, GPU typu ATi 4870, 8GB Ram i zasilaczem 600W. Na takim zestawie najnowsza wersja CModa działa bardzo dobrze. A i cała masa gier lata na Max detalach a przy lekkim kompromisie High-Very High Crysis też działa miodnie.

A wierz mi, że warto zainwestować dla najnowszego CModa, oj warto.

_________________
Tread softly because you tread on my dreams.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
jano900
Świeży Headcrab
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 09 Wrz 2012




PostWysłany: Nie Wrz 30, 2012 21:25 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Zbieram na nowego kompa. A mi tak szczerze mówiąc na grafice nie zależy ale i tak czy siak używam tego tylko do hl2 oraz ep1 bo w ep2 miałbym straszne lagi. Pobrałem czwórkę.

Edit

Ma ktoś cinematic mod 4? Bo wgrałem patcha i mi znikło tone modeli do wyboru dla alyx i nie mogę wybrać modelu gmana, metro polica, soldiera itd.

Edit

Odpalam wszystko gra ale postacie nie ruszają ustami i nie mają oczu. WTF? Jak dzisiaj po południu testowałem było wszystko ok. Wszystko się spierniczyło po instalacji patcha.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
zwieracz
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 25 Lis 2008


Steam ID: Pan Zwieracz
Xfire: srajer
PostWysłany: Pon Paź 01, 2012 13:16 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Skoro nie zależy ci na grafice, to po co ściągasz Cinematic Moda, który właśnie na grafice się skupia? Zdziwiony

_________________
Image
Image
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Kriss
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 4


Dołączył: 22 Paź 2009
Skąd: Z dziury czasoprzestrzennej.



PostWysłany: Pon Paź 01, 2012 15:32 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

zwieracz napisał:
Skoro nie zależy ci na grafice, to po co ściągasz Cinematic Moda, który właśnie na grafice się skupia? Zdziwiony

"epicka" muzyka ;D

_________________
Image
ClassicGOD napisał:
770 i DSUB.... lal bym cie kablem zasilania pcie az by ci te pomysly ze lba wylecialy.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Retosik
Stary Headcrab



Dołączył: 25 Gru 2010




PostWysłany: Pon Paź 01, 2012 15:42 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Kriss napisał:
zwieracz napisał:
Skoro nie zależy ci na grafice, to po co ściągasz Cinematic Moda, który właśnie na grafice się skupia? Zdziwiony

"epicka" muzyka ;D


i ta niemiecka uroda modeli Oczko
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
jano900
Świeży Headcrab
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 09 Wrz 2012




PostWysłany: Pon Paź 01, 2012 17:14 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

No tak dobre pytanie. Po co mi cinematic mod skoro nie zależy mi na grafice? Znacznie lepsze dzwięki, tak jak panowie wyżej muzyka, zacne modele broni oraz ich dzwięki i program dzięki któremu możemy dostosować wygląd postaci. Jak ktoś by mi te rzeczy skombinował do hl2, ep1 oraz ep2 to będę cholernie wdzięczny.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Debosy
Headcrab ALL in one



Dołączył: 23 Maj 2007
Skąd: Kraków



PostWysłany: Pon Paź 01, 2012 17:39 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

FPSBANANA ma to wszystko...

Nie wiem po co ci skretyniały Cinematic Mod w którym Alyx wygląda jak dyskotekowa obciągara, a wszystkie inne postacie jak emo albo transwestyci.

No ale co się dziwić skoro autor moda jest Niemcem.

_________________
www.samochodyswiata.pl
www.gtasite.pl
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
jano900
Świeży Headcrab
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 09 Wrz 2012




PostWysłany: Pon Paź 01, 2012 17:40 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

To żeś prawdę powiedział. Postacie są do niczego ale np takowy metro police jest bardzo zacny.

p.s przykładowo na gamebanana tych modeli nie ma więc pierwsze utrudnienie jest.

Edit

Teraz jedyne co od was chcę do skiny żołnierzy kombinatu (metro police, combine soldier, elite, prison guard) z cinematic mod 11.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
marcinoz97
Stary Headcrab



Dołączył: 26 Wrz 2011
Skąd: mam to wiedzieć?

Steam ID: Meowchin

PostWysłany: Pon Paź 01, 2012 18:20 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Chcesz? I co, mamy ci je dać?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
jano900
Świeży Headcrab
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 09 Wrz 2012




PostWysłany: Pon Paź 01, 2012 19:44 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Zmiana planów. Znalazłem cudowną paczkę modeli która wiele podmienia i jest ok ale dzwięki są mniej więcej takie same.

Tu jest zacna paczka która robi realne dzwięki http://gamebanana.com/hl2/sounds/16482 ale tak szczerze mówiąc to co najważniejsze (wybuchy) nie działają. Powiecie mi o co chodzi?
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
JiHAD^
Headcrab wyjadacz



Dołączył: 03 Maj 2007
Skąd: 71/94

Steam ID: FunkYoSelf

PostWysłany: Pon Paź 01, 2012 22:03 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dlaczego mam wrażenie że jesteś w magicznym przedziale wiekowym 14-16 lat?

_________________
http://steamcommunity.com/id/FunkYoSelf/
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
jano900
Świeży Headcrab
Ostrzeżenia: 2


Dołączył: 09 Wrz 2012




PostWysłany: Wto Paź 02, 2012 17:42 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

No to masz złe wrażenie. Jak nie chcecie pomóc to proszę napisać.

P.S na gamebanana nie ma NIC z cinematic moda.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
Retosik
Stary Headcrab



Dołączył: 25 Gru 2010




PostWysłany: Wto Paź 02, 2012 21:12 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

jano900 napisał:
No to masz złe wrażenie. Jak nie chcecie pomóc to proszę napisać.

P.S na gamebanana nie ma NIC z cinematic moda.


Dlatego że przedział wiekowy 12-14 ^^
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij email
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)