Autor |
Wiadomość |
prabab
Rainbow Headcrab

|
Wbrew pozorom, tworząc ten temat nie mam zamiaru uczynić z niego wiekopomnego siedliska spamu - to tak na wstępie.
Jak wszyscy zdajemy sobie sprawę, w TF2 do dyspozycji mamy aż dziewięć różnych klas. Każda ma swoje mocne i słabe strony, każda ma inne zastosowanie "taktyczne" - chyba jedyną klasą, którą można coś zdziałać w pojedynkę jest sniper, a i to kampiąc jak wariat.
Która z klas przypadła wam do gustu najbardziej? Którą gra sprawia wam największą przyjemność? |
|
|
  |
 |
AwM
Fast headcrab
Steam ID: awm591
Xfire: awm505
|
Ja na początku grałem tylko szpiegiem, jednak po jakiś 2 godzinach gry pograłem trochę soldierem i enginnerem.
Zresztą lepiej popatrzcie tutaj i zobaczycie w jakiej kolejności lubię klasy:
http://steamcommunity.com/id/awm/stats/tf2 |
|
|
    |
 |
Stefan
Stary Headcrab

Steam ID: Stefan
Xfire: blade515
|
|
   |
 |
Debosy
Headcrab ALL in one

|
|
   |
 |
Dabu
Fast headcrab
Ostrzeżenia: 4

Steam ID: dabu
|
Medyk forever! Jakoś headshoty mi nie wychodzą (no dobra przyznaje - jestem kiepskim graczem ) więc granie medykiem jest jak dla mnie bardzo korzystne . Ew. engineer gdy trzeba czegoś bronić (i znowu jak u medyka - umiejętności szybkiego fragowania nie są tak bardzo potrzebne). |
 |
prabab
Rainbow Headcrab

|
Debosy napisał: |
troche za wczesnie na taka dyskusję.
Niewiele osob gralo to i niewielu sie wypowie. |
No cóż, temat jest troche przyszłościowy, ale lepiej dmuchać na zimne, nie?
Dabu197393 napisał: |
Medyk forever! Jakoś headshoty mi nie wychodzą (no dobra przyznaje - jestem kiepskim graczem ) więc granie medykiem jest jak dla mnie bardzo korzystne . |
Że CO?! Medyk, jako jedyna klasa w grze, ma w miarę normalną broń, którą w miare normalnie można strzelić headshota z satysfakcją (nie licząc oczywiście snajperki)... |
|
|
  |
 |
Dabu
Fast headcrab
Ostrzeżenia: 4

Steam ID: dabu
|
prabab napisał: |
Że CO?! Medyk, jako jedyna klasa w grze, ma w miarę normalną broń, którą w miare normalnie można strzelić headshota z satysfakcją (nie licząc oczywiście snajperki)... |
Tak ale wolę korzystać z jego "leczącego promienia" . W końcu gdy gość w którego "strzelasz promieniem leczenia" kogoś z fraguje to frag przechodzi także do medyka. Owszem ma dobrą broń ale coś szybko ginie (150 HP to trochę za mało na bezpośrednią walkę z Heavy czy Soldierem). |
 |
trawiator
Stary Headcrab
|
Medyk, medyk i jeszcze raz medyk. Leczenie Heavy lub Soldiera z ubercharge powoduje wielkie spustoszenie w szeregach wroga
Do tego magiczne strzykawki z pavulonem.... mmmmnaim!
http://steamcommunity.com/id/jihad_trawa/stats/TF2
Niestety w porach jak ostatnio grywam steamcommunity jest niedostępne (prace konserwacyjne) i nie zlicza mi statsów
BTW. Zapraszam na serwery gamesnetu. |
|
|
  |
 |
Hax0r
Młody Headcrab

Steam ID: Hax0r
|
|
     |
 |
trawiator
Stary Headcrab
|
Właśnie, właśnie. Po którymś updacie jak poprawili płomyk z miotacza to Pyro sieje prawdziwą pożogę, dosłownie i w przenośni.
Ostatnio na PCW udało mi się spalić cały team przeciwnika jak przejmował nasz punkt  |
|
|
  |
 |
ch0m1k
Świeży Headcrab

|
|
  |
 |
Stefan
Stary Headcrab

Steam ID: Stefan
Xfire: blade515
|
Z działka 10 osób to proste.Ustaw działko w jakimś koncie gdzie sie pojawia amunicja, wybuduj zasobnik i co chwila ktoś będzie przechodził to naprawiaj.Tylko w takim miejscu co Spy cię nie zarżnie od tylca. |
|
|
   |
 |
Mateusz ARGH ZOMBIE!
Stary Headcrab

|
Stefan napisał: |
Z działka 10 osób to proste.Ustaw działko w jakimś koncie gdzie sie pojawia amunicja, wybuduj zasobnik i co chwila ktoś będzie przechodził to naprawiaj.Tylko w takim miejscu co Spy cię nie zarżnie od tylca. |
w 2forst jest najłatwiej schowaj sie przy schodach(na górze) zbuduj dispenser i tak dalej to wtedy będzie bułka z masłem |
|
|
  |
 |
prabab
Rainbow Headcrab

|
Mateusz ARGH ZOMBIE! napisał: |
w 2forst jest najłatwiej schowaj sie przy schodach(na górze) zbuduj dispenser i tak dalej to wtedy będzie bułka z masłem |
To jest dobre chyba tylko wtedy, kiedy chcesz sobie staty nabić... Bo zastosowanie taktyczne takiego położenia nie istnieje . |
|
|
  |
 |
AwM
Fast headcrab
Steam ID: awm591
Xfire: awm505
|
Dużo osób tak robi i jest ok, bardzo dobre miejsce do obrony flagi.
Chyba że chodzi wam o wejście do bazy zaraz za mostem. |
|
|
    |
 |
Mateusz ARGH ZOMBIE!
Stary Headcrab

|
|
  |
 |
@NDRZEj
Dojrzały Headcrab

Steam ID: dzuj
Xfire: bebe
|
|
    |
 |
bLiNd
Ślepy headcrab

Steam ID: blindvampire
|
Zdecydowanie Pyro, chodź pozostałymi klasami grałem bardzo krótko. Jedak jako Pyro grałem już w TFC i w TF2 zanosi się na to, że będzie tak samo. Tym bardziej, że w Team Fortress 2 Pyro wydaje "niesamowite dźwięki" xD
http://steamcommunity.com/id/slepy/stats/TF2 |
_________________ Powered by Debian GNU/Linux. |
|
    |
 |
Marszal
Stary Headcrab

Steam ID: Marszal_J
|
|
   |
 |