|
|
 |
|
Strona główna | FAQ | Szukaj
| Użytkownicy |
Grupy
| Rejestracja
| Profil | Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
| Zaloguj
Autor |
Wiadomość |
Ecto
Headcrab wyjadacz
Ostrzeżenia: 1
|
No siema
Prawdopodobnie przyczyną niedawnej awarii mojego kompa byl zasilacz, bo reszta komponentów jest sprawna. Muszę wiec kupic nowy zasilacz, ale ale...
No właśnie. Już wkrótce mam zamiar upgradeować karte graficzną, jak przyjdzie co do czego to i w tej kwestii poproszę was o radę, ale mówię o tym teraz, bo zasilacz ten musi być kupiony pod kątem juz lepszej niz HD 5770 karty. Ale do rzeczy.
Jak na razie mowa tu o i5 2500K, 8 GB Kingstona i Asusie P67 PRO3, plus dwa dyski Seagate'a, jeden 2 TB, drugi 320, oba SATA.
Moj stary zasilacz mial 550W. To chyba za mało na taki sprzet? Dlatego pod kątem planowanej przeze mnie wymiany znalazłem to:
http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=142&products_id=49360
Co myślicie? Niestety kluczowym kryterium jest cena, nie mogę sobie pozwolić na wydanie 700 złotych na zasilacz.
Z góry dzięki za pomoc |
|
|
  |
 |
Sorcerer
Najstarszy z Headcrabów

Steam ID: - Sorcerer -
|
A jakiej marki był Twój stary zasilacz? Bo ten co pokazałeś to ja o niej w ogóle nie słyszałem.. |
 |
ClassicGOD
Gonarch

|
Ecto napisał: |
No siema
Prawdopodobnie przyczyną niedawnej awarii mojego kompa byl zasilacz, bo reszta komponentów jest sprawna. Muszę wiec kupic nowy zasilacz, ale ale...
No właśnie. Już wkrótce mam zamiar upgradeować karte graficzną, jak przyjdzie co do czego to i w tej kwestii poproszę was o radę, ale mówię o tym teraz, bo zasilacz ten musi być kupiony pod kątem juz lepszej niz HD 5770 karty. Ale do rzeczy.
Jak na razie mowa tu o i5 2500K, 8 GB Kingstona i Asusie P67 PRO3, plus dwa dyski Seagate'a, jeden 2 TB, drugi 320, oba SATA.
Moj stary zasilacz mial 550W. To chyba za mało na taki sprzet? Dlatego pod kątem planowanej przeze mnie wymiany znalazłem to:
http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=142&products_id=49360
Co myślicie? Niestety kluczowym kryterium jest cena, nie mogę sobie pozwolić na wydanie 700 złotych na zasilacz.
Z góry dzięki za pomoc |
Jaka lub ile ty tam chcesz grafik wsadzic
Nvidia do Titana zaleca 600W zasilacz a to przy zalozeniu ze w systemie bedzie i7. Wspolczesne grafiki ciagna mniej pradu niz poprzednia generacja.
Kup markowy zasilacz okolo 550W chyba ze planujesz wydac na grafike 2 do 4k to moze warto wybrac 650W
dodam ze moj serwer po dodaniu grafiki (i5 3470, 8GB ram, 4 x 2TB 3,5", 1 x 500GB 2,5", GTX 660Ti) pod obciazeniem ledwo ciagnie okolo 350W ze sciany (zasilacz jest 80+ Bronze i 600W czyli mozna liczyc ze wlasciwy obciazenie sprzetu to okolo 315-320W) |
_________________ If you hold a UNIX Shell up to your ear can you hear the C ?
Ostatnio zmieniony przez ClassicGOD dnia Czw Maj 16, 2013 23:11, w całości zmieniany 1 raz |
|
  |
 |
Ecto
Headcrab wyjadacz
|
Okej, brzmi rozsądnie, a jakie marki załóżmy tej 550 by wchodziły w grę?
A karta jeszcze nie wiem jaka, to raczej osobny temat do dyskusji, ale w granicach do 1000 zł, więc faktycznie z tej strony obciążeń nie będzie.
Poprzedni zasilacz był Chiefteku. |
|
|
  |
 |
ClassicGOD
Gonarch

|
Ecto napisał: |
Okej, brzmi rozsądnie, a jakie marki załóżmy tej 550 by wchodziły w grę?
A karta jeszcze nie wiem jaka, to raczej osobny temat do dyskusji, ale w granicach do 1000 zł, więc faktycznie z tej strony obciążeń nie będzie.
Poprzedni zasilacz był Chiefteku. |
W cenach okolo 250pln prawie kazdy producent markowych zasilaczy ma jakas propozycje. OCZ, Corsair, Antec, be quiet!, XFX, Fractal Design, Silverstone czy Sesonic robia dobre zasilacze. Aktualnie jest chyba wiecej markowych PSU na rynku niz niemarkowych kup  |
_________________ If you hold a UNIX Shell up to your ear can you hear the C ? |
|
  |
 |
Ecto
Headcrab wyjadacz
|
Wspaniale. Zorientuję się w cenach, markach i opiniach i zrobię co należy. Jakby coś było na rzeczy to jeszcze napiszę. Dzięki. Na Tobie serio można polegać  |
|
|
  |
 |
Maxoss
Stary Headcrab
|
Wszystko zależy od mocy lini 12v
Przykładowo linia 12v na SilentiumPC Deus G1 500W to aż 468 max W. Jeżeli karta GTX 660 w stresie bierze max 130W, procek i5 100W oraz cała reszta to powinieneś mieć jeszcze w zapasie jakieś 200W, to jest wystarczające. Ten zasilacz który wymieniłem wg recenzji oraz opini jest wstanie uciągnąć nawet GTX 680, ale także SLI.
Nie ma sensu kupywać zasilacza na przyszłość, po prostu. |
|
|
  |
 |
|
Forum działa na skrypcie phpBB
© 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
|
|
|
 |
|
 |
|