Strona główna  | FAQ  |  Szukaj  |  Użytkownicy  |  Grupy   |  Rejestracja  |  Profil  |  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  |  Zaloguj

 Zapisanie ustawień graficznych Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu
Autor Wiadomość
bLiNd
Ślepy headcrab



Dołączył: 09 Sie 2007
Skąd: Olsztyn

Steam ID: blindvampire

PostWysłany: Nie Paź 21, 2007 15:22 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Witam!

Witam! Mam pewien problem z grami wchodzącymi w skład pakietu The Orange Box. Otóż mimo iż silnego komputera nie posiadam, mogę w miare płynnie pograć mając wszystkie ustawienia na "high" (brawo dla Valve). Niestety po ponownym uruchomieniu gry, ustawienia w polu "tekstury" wracają do wartości zalecanej czyli "średnie". Męczące jest ustawianie tej opcji na very high za każdym razem, gdy chce się pograć. Czy ktoś ma pomysł dlaczego tak się dzieje i jak zapisać te ustawienia?

_________________
Powered by Debian GNU/Linux.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
ch0m1k
Świeży Headcrab



Dołączył: 27 Wrz 2007




PostWysłany: Nie Paź 21, 2007 15:54 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mam to samo, ja po prostu wpisuje po każdym włączeniu gry "mat_picmip -10" i masz terkstury ustawione na max
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomość
AwM
Fast headcrab



Dołączył: 01 Maj 2007
Skąd: Limanowa

Steam ID: awm591
Xfire: awm505
PostWysłany: Nie Paź 21, 2007 15:59 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Mat_picmip -1 odpowiada za tekstury very high, ale jak przedmówca napisał o -10, zakładam że jak dasz niżej wyjdzie na to samo.
Dodaj po prostu do opcji uruchamiania lub do skrótu tą komendę.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Mrocz
Mroczny Headcrab



Dołączył: 22 Kwi 2007
Skąd: Sopot

Steam ID: MrocznyMrocz
Xfire: Xfrajer ssie
PostWysłany: Nie Paź 21, 2007 16:08 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Właśnie mam podobny problem z tymi teksturami na Very high, ale oprócz tego nie chce mi zapamiętać ustawienia fps_max 40... I za każdym razem muszę to wstukać w konsoli... Dodanie do Opcji uruchamiania nie pomogło...

_________________
Image
NFSKTNGTNKASFBBTT
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćNumer Gadu Gadu
bLiNd
Ślepy headcrab



Dołączył: 09 Sie 2007
Skąd: Olsztyn

Steam ID: blindvampire

PostWysłany: Nie Paź 21, 2007 16:13 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Dodaj komendę do pliku config.cfg w tym miejscu:

X:\Gry\Valve\Steam\SteamApps\userlogin\half-life 2 episode two\ep2\cfg

_________________
Powered by Debian GNU/Linux.
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćWyślij emailNumer Gadu Gadu
AwM
Fast headcrab



Dołączył: 01 Maj 2007
Skąd: Limanowa

Steam ID: awm591
Xfire: awm505
PostWysłany: Nie Paź 21, 2007 16:54 Odpowiedz z cytatemPowrót do góry

Wydaje mi się, że to wszystko powinno być dodane do autexec.cfg, mi to często nie działało w config.cfg
Ogląda profil użytkownikaWyślij prywatną wiadomośćOdwiedź stronę autoraNumer Gadu Gadu
Wyświetl posty z ostatnich:      
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu


 Skocz do:   



Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


Forum działa na skrypcie phpBB © 2001-2007 phpBB Group :: Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)